06:30:21

Pasica

Končno akcijska enotnost komunistov in levičarjev

  Kdor čaka, tudi dočaka. Po dolgih letih jalovih polemik in ločevanja ter improviziranih poskusov predvolilnih zavezništev se je večina komunistov in opredeljenih levičarjev odločila in skilicala v Rimu skupščino „opozicijske levic...

Kam zanaša jato sardin?

Zbirajo se na trgih domala vseh italijanskih mest, prepevajo Bella ciao, vzklikajo proti sovražnemu govoru in Salviniju, a nočejo zastav, niti strankarskih simbolov, čeprav na skorajšnjih deželnih volitvah podpirajo levo sredino, točneje dem...

Bolivija: "Ahora, guerra civil!"

    „Mainstream“ časopisi, med katerimi se je zadnje čase znašel tudi slovenski, ne poročajo, pač pa le prepisujejo laži iz imperialističnih central in tako ščitijo njihove koristi pred javnim zgražanjem.  

Kakšen je svet 30 let po rušenju berlinskega zidu?

  Zid med Izraelomm in Libanonom. Trideset let mineva od dne, ko je vzhodnonemški minister Schwabowski sporočil javnosti, da so meje z zahodnim Berlinom odprte. Berlinski zid ni bil več potreben in so ga v nekaj dneh porušili. Postal je ...

Všečkaj nas

Vpisna polaNaši bralci

Prisotni 38 gostov .

Navodila

S klikom na naslov lahko prebereš
članek v celoti, s klikom na rubrike
najdeš seznam člankov

Sledi nam na Facebooku !!

Vsi smo priseljenci !

S priseljenci za svobodo, enakopravnost, enakost! Danes in vedno!

www.primomarzo2010.it
Facebook

Sledi nas na Twitterju

Prva stran
Sporočilo
Spet tarča hackerjev! PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 10 December 2019 22:49

Iskra je bila spet tarča hackerjev, se pravi informatičnih gusarjev, ki so nam razdejali spletne strani. V nekaj dneh nam je uspelo obnoviti naš spletni časopis. Očitno pa je, da smo nekomu trn v peti, saj ni prvič in tokrat so se lotili tudi drugih komunističnih spletnih strani.

 
Končno akcijska enotnost komunistov in levičarjev PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 10 December 2019 22:43

 

Risultati immagini per assemblea unitaria della sinistra di opposizione

Kdor čaka, tudi dočaka. Po dolgih letih jalovih polemik in ločevanja ter improviziranih poskusov predvolilnih zavezništev se je večina komunistov in opredeljenih levičarjev odločila in skilicala v Rimu skupščino „opozicijske levice“, ki je privabila ogromno ljudi, saj jih je nekaj sto moralo ostati pred gledališčem, kjer je potekala. Mnogi so ji sledili preko internetne povezave ali prisluhnili pozneje z registracijo vseh posegov. Zaključek je kar se da preprost: akcijska enotnost ob skupnih ciljih, sklic podobnih enotnih skupščin po deželah in organizacija skupne demonstracije konec januarja.

 

 
Kam zanaša jato sardin? PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Petek, 29 November 2019 21:32

Risultati immagini per sardine

Zbirajo se na trgih domala vseh italijanskih mest, prepevajo Bella ciao, vzklikajo proti sovražnemu govoru in Salviniju, a nočejo zastav, niti strankarskih simbolov, čeprav na skorajšnjih deželnih volitvah podpirajo levo sredino, točneje demokratsko stranko in njene kandidate. Poudarjajo, da niso ne levi, niti desni...

 

 

 
Bolivija: "Ahora, guerra civil!" PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Četrtek, 14 November 2019 00:18

 

Rezultat iskanja slik za bolivia

 

„Mainstream“ časopisi, med katerimi se je zadnje čase znašel tudi slovenski, ne poročajo, pač pa le prepisujejo laži iz imperialističnih central in tako ščitijo njihove koristi pred javnim zgražanjem.

 

 
Kakšen je svet 30 let po rušenju berlinskega zidu? PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 29 Oktober 2019 15:58

 

Rezultat iskanja slik za il muro israeliano

Zid med Izraelomm in Libanonom.

Trideset let mineva od dne, ko je vzhodnonemški minister Schwabowski sporočil javnosti, da so meje z zahodnim Berlinom odprte. Berlinski zid ni bil več potreben in so ga v nekaj dneh porušili. Postal je simbol krize in konca eksperimentov „realnega socializma“ in združitve Nemčije v velesilo. Zgodovina Evrope se je spremenila. Kako?

 

 
Umrl je misijonar, tovariš Eugenio Melandri PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Nedelja, 27 Oktober 2019 22:23

Rezultat iskanja slik za eugenio melandri

V 71-tem letu starosti je umrl Eugenio Melandri, misijonar, pacifist in komunist. Pred par leti so mu odkrili raka na trebušni slinavki, ki ga je v svojih pričevanjih poimenoval „zmaj“, s katerim se je boril do zadnjega, obkrožen z najožjimi prijatelji in misijonskimi brati iz reda ksaverijancev.

 

 
El pueblo unido jamàs serà vencido! PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Četrtek, 24 Oktober 2019 21:25

Rezultat iskanja slik za proteste in cileRezultat iskanja slik za proteste in cile

Latinska Amerika vre, od mehiškega zidu tja do Patagonije se ljudstva upirajo rastoči revščini in neenakosti, očitnim krivicam in korupciji, ki so posledice neoliberalnih politik vlad, ki skrbijo samo za dobičke kapitala in koristi zaveznika yankee. Hkrati pa tam, kjer vladajo napredne sile, skušajo imperializem in notranja reakcije zrušiti demokratično izvoljene oblasti.Argentina, Čile, Ekvador, Brazilja, Kolumbija, Mehika, Venezuela, Bolivija...

 

 
Indiosi proti izdajalcu Leninu PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sobota, 12 Oktober 2019 17:46

Rezultat iskanja slik za ecuador notizieRezultat iskanja slik za ecuador notizie

Ecuador gori. Državo na tihooceanski obali Latinske Amerike pretresajo protesti, ljudske demonstracije in spopadi s policijo. Upornemu ljudstvu so se pridružili “indiosi”, domorodska plemena, ki so veljala v državi za drugirazredno rajo. Predsednik Lenin (!) Moreno je z vlado iz Quita zbežal v Guayaquil in odklical obsedno stanje.

 

 

 
Rožava: krvava figura na šahovnici od Normandije do Perzijskega zaliva PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sobota, 12 Oktober 2019 17:16

Rezultat iskanja slik za rojava oggiRezultat iskanja slik za rojava oggi

Naj takoj priznam. Ne bom napisal, kaj si mislim o Donaldu Trumpu, predsedniku ZDA in možu slovenske misice Melanije. Ker bi mi sodili zaradi razžalitve nekega tujega državnega poglavarja, pa še “prijatelja” našega nadebudnega premierja Conteja, ki ga on imenuje kar “Giuseppi”.

Raje bom komentiral njegov izgovor za turško mesarsko klanje v kurdski Rožavi na severu Sirije: “ Saj nam Kurdi niso pomagali med izkrcanjem v Normandiji.”

 

 
ERDOKAN PDF natisni E-pošta
Prispeval Gevik   
Četrtek, 10 Oktober 2019 18:56

Fašist-terorist

zdaj Kurde pobija;

Evropa in Trump:

"Naj bo blaga misija"

 
Klestenje parlamenta: pesek v oči PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 08 Oktober 2019 20:19

Rezultat iskanja slik za camera dei deputati

Kocka je padla. Odslej bo parlament štel 600 članov in ne več 950. V zbornici bo 400 poslancev namesto 630, v senatu pa 200 namesto 315. Sklep je zbornica v četrtem glasovanju sprejela z ustavnim zakonom. Za krčenje števila članov italijanskega parlamenta so glasovali domala vsi. Le 14 jih je bilo proti. Za so glasovali PD, G5Z, Liga, FI, neofašisti, skupina narodnih manjšin (SVP, UV in dr.) Vendar je to le uvod, ostalo še pride. O posledicah in problemih v nadaljnem branju.

 

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Išči na spletu Iskraonline.eu