06:53:16

Pasica

Natolcevanje, izzivanje in linkage...

    Kot rečeno, tudi letos smo bili priča stopnjevanju sprevračanja zgodovinskih dejstev, spreminjanja žrtev v krvnike in rabljev v nedolžne žrtve. In vse to ne zaradi zgodovine, kje pa, pač pa zaradi ogabnih političnih špekulacij ...

Čaka nas pol leta sprenevedanja in izsiljevanj

      Pa smo spet tam, pri „mesecu sovraštva“ in izkoriščanja sprevržene zgodovine za trenutno politično rabo. Tokrat kar od 10.februarja, ko se uradna Italija spominja „fojb in drugih dogodkov na vzhodni meji“,le da bo tokr...

United anchovies of Benetton

  Gibanje „sardin“ je nastalo pred nekaj mesci v Bologni zaradi nasprotovanja Salviniju in njegovemu sovražnemu govoru in nasilnemu stilu nastopanja v volilni kampanji. Pobudniki so poudarjali predvsem antifašizem in željo po olikanih o...

Varljivi izidi nedavnih deželnih volitev v Emiliji Romagni in Kalabriji

    Modra barva: desnica, rdeča in rožnata: leva sredina.   Zdelo se je, kakor da pričakujejo sodni dan, pa so bile samo upravne volitve v dveh deželah: Emiliji Romagni in Kalabriji. Vse oči so bile uprte v Emilijo Romagno, ki je ...

Všečkaj nas

Vpisna polaNaši bralci

Prisotni 73 gostov .

Navodila

S klikom na naslov lahko prebereš
članek v celoti, s klikom na rubrike
najdeš seznam člankov

Sledi nam na Facebooku !!

Vsi smo priseljenci !

S priseljenci za svobodo, enakopravnost, enakost! Danes in vedno!

www.primomarzo2010.it
Facebook

Sledi nas na Twitterju

Prva stran
Sporočilo
Prvi koraki Zveze levice PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Petek, 18 December 2009 17:22

   Tisto soboto, ko je milijon mladih po rimskih ulicah demonstriralo proti politiki Berlusconijeve vlade, se je v teatru Brancaccio zbralo nekaj tisoč predstavnikov opredeljene levice - komunistov obeh strank, levih socialistov Cesara Salvija ingibanja Delo in solidarnost sindikalista Patte.

Tudi formalno so ustanovili federativno Zvezo levice, ki se bo v približno enem letu dni preoblikovala v pravi politični osebek. Že sedaj bo nosilka glavnih političnih pobud levičarskih sil, ki stremijo po alternativi sedanji prevratniški desnici in plehkemu, jecljajočemu reformizmu tistih, ki se sami imenujejo "democrats". 

Zveza levice se zavzema za alternativo desnici in noče dogovarjanja z njo ali iskanja kompromisov o spremembah ustavnega reda, kot pridigajo D'Alema in njegovi. 

Ne podpiramo nasilja, pač pa zagovarjamo razredni boj in odločno nastopanje študentov in mladine. 

Rimska skupščina je pokazala tudi razlike med nami. In jih ne smemo skrivati. Diliberto hoče združitev obeh komunističnih partij, Ferreru se zdi predlog preuranjen. Kdo ima prav, bo povedal razvoj dogodkov. 

Zveza levice je za dialog z vsemi silami, ki branijo ustavni red, ni pa podrejena nikomur. V tem se razlikuje z Vendolovo skupino Levica, ekologija in svoboda, ki - med drugim - na levi ločuje med komunisti in nekomunisti. Sama se kajpak opredeljuje za nekomuniste in s komunisti noče sodelovati. 

Zveza levice je nastala tudi v Furlaniji Julijski krajini. Zbrali smo se na videmskem gradu. Odslej bo v naši deželi in v pokrajinah delovala mreža koordinacijskih odborov ZL. 

 
S križi do belega božiča PDF natisni E-pošta
Prispeval Karlo Černic   
Ponedeljek, 23 November 2009 19:11
3. novembra je Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasburgu razsodilo, da izpostavljanje razpela v učilnicah naše republike favorizira katoliško vero, onemogoča vzgojni pluralizem in diskriminira učence drugih ver in nevernike; italijanska vlada je bila obsojena tudi na globo 5.000 evrov. Postopek je sprožila Soile Lautsi z zahtevo, da odstranijo razpelo iz učilnice njenega sina, ker da »krši načela laičnosti in večkulturnosti«, in ne ker bi bilo žaljivo, kot so nekateri iz nevednosti ali zlonamernosti pisali.
   Bolj kot razsodba, ki je izraz zdrave pameti, so zgovorni ugovori italijanske vlade, za katero naj bi bilo razpelo nosilec tudi drugih kulturnih občeveljavnih vrednot in celo, da »bi ga lahko dojemali kot ne-verski simbol«, predvsem pa, da »je njegova prisotnost ali odsotnost v šolskih učilnicah odvisna od politike in jo torej narekujejo kriteriji oportunosti«. Zgovorni pa so predvsem zato, ker kljub zamotani spremembi konkordata iz l. 1984, ostaja zacementirana zapreka 7. in 8. clena naše ustave, ki ne dovoljujeta jasnega in dokončnega tolmačenja stopnje laičnosti naše republike, laičnosti, ki jo vselej določa politicna oportunost. 
 
Zakaj je morala umreti Emanuela Orlandi? Kaj imata pri tem Vatikan in Solidarnosc PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Petek, 20 November 2009 15:02

Te dni prihajajo na dan podrobnosti o umoru mladoletne Emanuele Orlandi, hčerke vatikanskega uradnika, ki jo je - sedaj nto vemo - ugrabila tolpa zločincev iz Magliane, rimske četrti nasprotu EUR. 
Emanuelo Orlandi so ugrabili kmalu po atentatu na papeža Karola Wojtilo, ko je nanj streljal turški terorist Ali Agca. Tedaj so pod taktirko ameriške novinarke Claire Sterling in agencije CIA začeli dvigati dimne zavese, da bi zakrili prave okoliščine atentata, ki je prej podoben mafijskemu opozorilu kot poskusu umora. 

 
skupaj naprej PDF natisni E-pošta
Prispeval Stojan Spetič   
Petek, 20 November 2009 15:23
federazione della sinistra

V soboto, 28. novembra, ob 15 uri bo na videmskem gradu (dvorana furlanskega parlamenta) ustanovna skupščina 

ZVEZE LEVICE (FEDERAZIONE DELLA SINISTRA) V FURLANIJI JULIJSKI KRAJINI. Ustanovni člani so SKP (Stranka komunistične prenove), SIK (Stranka italijanskih in slovenskih komunistov), Gibanje Socializem 2000 in skupina "Delo - solidarnost".

ZVEZA LEVICE  združuje levičarske, antikapitalistične sile, ki stopajo na pot politične enotnosti. K razpravi se lahko prijavijo vsi, ki to želijo. 

V ospredju bodo programske smernice, Manifest levice in priprava na skorajšnjo demonstracijo proti Berlusconijevi vladi 5.decembra. 

 
Žareča krogla nad Trstom (znanstvena fantastika?) PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sreda, 18 November 2009 19:43


Manjša skupina afganskih talibov se je prikradla do miljskih hribov. Prišli so iz Bosne, kjer so se pod vodstvom Osame Bin Ladna borili proti Srbom in Hrvatom. To je bilo pred 15 leti, potem jih je CIA preusmerila na Kosovo, da so organizirali UCK. Odtlej delajo sami zase. 

Nad MIljami jih je čakal avto, v katerem je bila skrita prenosna raketa Stinger. Lahko si jo daš na rame in izstreliš proti cilju, ki je oddaljen par kilometrov.

 

 
NO BERLUSCONI DAY 5.DECEMBRA V RIMU PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sreda, 18 November 2009 19:09


Na pobudo javnosti, ki se izraža v internetnem omrežju, bo v soboto
5. decembra v Rimu demonstracija proti Berlusconijevi vladi in njeni politiki.
    Udeleženci demonstracije se bodo glasno izrekli proti poskusom desnice, da spremeni ustavni red in uvede v Italiji predsedniški režim, tako rekoč brez parlamenta, podredi sodstvo, disciplinira sindikate, šibi kulturo in šolstvo.
    Nedopustno je, kar počenja Berlusconijeva vlada. Z zaupnico je vsilila Italiji celo privatizacijo pitne vode!

 
Zveza komunistov in levih sil PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 03 November 2009 14:11
Klavrni poraz Mavrice na političnih volitvah pred dvema letoma je podrl vsako utvaro, da je mogoče levico združiti zgolj na vrhu z volilnim kartelom, ki je – poleg vsega – skrival svoja idejna izhodišča in posebnosti pod kopreno nedorečene modernosti. Levica je tako bila izločena iz parlamenta, tudi po zaslugi volilnega sistema, ki ga je avtor poimenoval svinjarija, a se mu velike stranke niso hotele odreči. 
Neuspeh nas je potrl in na levici zapustil v glavnem ruševine. Temu je sledil razkol SKP, ki ga je povzročila skupina Nikija Vendole, ko je spoznala, da na kongresu stranke ni dobila zaželene večine.  Po tem razkolu je nastala Levica in svoboda, kamor so se stekli pristaši Katie Bellillo iz SIK, del Zelenih in del Mussijevih demokratičnih levičarjev, medtem ko se je skupina Socializem 2000, ki jo vodi Cesare Salvi, približala komunistom. 
 
<< Začetek < Prejšnja 91 92 93 94 95 Naslednja > Konec >>

Išči na spletu Iskraonline.eu