03:44:25

Pasica

Življenja ali dobiček? To je zdaj problem "druge faze"-

Zdaj vsi govorijo o “drugi fazi” , ko naj bi oblasti (v Italiji ali Sloveniji) nekoliko sprostile stroge prepovedi in zaporo, zaradi katere smo skoraj vsi v domači karanteni. Skoraj vsi, ker slaba polovica prebivalcev že od vsega začet...

Zakaj hoče slovenska desnica policijska pooblastila za vojsko?

  Luka Mesec, koordinator Levice Po Twitterju, pa tudi med komentarji na FB vse pogosteje opažam, da se vse, ki nasprotujemo podelitvi policijskih pooblastil vojski, zmerja z izdajalci. To je načrtna strategija vlade: opoziciji vzeti vso ...

KP vsega sveta: Boj proti Covid19, za zdravje, varnost in pravice ljudstev

  Komunistične in delavske partije iz vsega sveta so te dni sprejele skupno izjavo z oceno pandemije Covid19 ter predlogi, kako se z njo spopasti izhajajoč iz koristi delovnih ljudi in zatiranih ljudstev.  

Mokre sanje Viktorja Orbana in Janeza Janše

    Viktorju Orbanu so se uresničile mokre sanje. Parlament v Budimpešti mu je s skoraj dvotretjinsko večino podelil polno oblast in se dejansko samoukinil. Odslej bo Orban vladal s svojimi odloki, ki jih bosta udejanjala vojska in polic...

Všečkaj nas

Vpisna polaNaši bralci

Prisotni 44 gostov .

Navodila

S klikom na naslov lahko prebereš
članek v celoti, s klikom na rubrike
najdeš seznam člankov

Sledi nam na Facebooku !!

Vsi smo priseljenci !

S priseljenci za svobodo, enakopravnost, enakost! Danes in vedno!

www.primomarzo2010.it
Facebook

Sledi nas na Twitterju

Prva stran
Sporočilo
Kaj po pandemiji? Socializem ali barbarstvo. PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Nedelja, 22 Marec 2020 19:17

 

Risultato immagini per coronavirus italia citta stato d'assedio

 

Odpreš časopis, tiskan ali na spletu. Covid19. Gledaš televizijo in vsako uro o Koronavirusu. Poslušaš radio in tudi tam samo o pandemiji.Na tujem ni nič drugače. Na Facebooku mnogi komentirajo dogajanje v zvezi z „obsednim stanjem“, enim se zdi vse premalo, drugim preveč. Redki pišejo, da je vse izmišljeno, saj so vsi v stiski in se boje. Če že ne zase, vsaj za svoje drage. Redki se tudi sprašujejo, kaj bo potem.

 

 
Brez čudežev PDF natisni E-pošta
Prispeval Gevik   
Sreda, 18 Marec 2020 17:57

So zaprli Lourdes. Prav zdaj...

 
Nekaj grešnih misli o Covidu19 PDF natisni E-pošta
Prispeval Stojan Spetič   
Torek, 17 Marec 2020 23:36

Risultato immagini per coronavirus

Sedim doma. Kot vsi drugi. Televizor in splet na računalniku me zasipata z informacijami. Povečini so resnične, včasih lažne. Vse alarmistične. Vsi poudarjajo, da se ne bomo okužili samo, če se ne srečujemo z nikomer in če smo na razdalji, kar pa ne velja za delavce, bolničarje, zdravnike, trgovske pomočnike, policiste, gasilce, šoferje avtobusov itd. Gospodarstvo bo trpelo, zato nam stalno povedo, kaj se dogaja na borzah. Čaka nas huda kriza, potem, ko bo pandemija mimo. Kdaj? Morda konec pomladi, ali sredi poletja. Dotlej pa bomo samotarji, zrahljale se bodo vse človeške vezi, razen telefonskih. Nekdo je že krstil sedanji človeški rod kot prehod iz "homo sapiens" v "homo comunicans", kjer je naš glavni organ pametni telefon... Približno tako, kot za migrante.

 

 
NASVIDENJE PRVE DNI POMLADI! PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 17 Marec 2020 17:13

NUJNO OBVESTILO BRALCEM!

 

Kot ste najbrž opazili, so nam Iskro zadnje čase že nekajkrat "sesuli" informatski pirati. Odločili smo se, da spletno stran, staro že celo desetletje, obnovimo in postavimo na nove, trdnejše temelje, kar seveda tudi nekaj stane. Računamo, da bo prenovljena Iskraonline.eu na razpolago čez dober teden dni, se pravi prve dni koledarske pomladi. O tem bomo bralce seznanili preko spleta, Facebooka in tiska. Sledite nam. Časi so taki, da res potrebujemo kritične poglede na družbo in politiko, tako v Italiji, kakor v Sloveniji in zamejstvu.

 
Lezbos PDF natisni E-pošta
Prispeval gevik   
Sreda, 04 Marec 2020 23:05

Humanost na ničli,

Evropa je kriva,

da turškemu oslu

zrasla je griva.

 
V Sloveniji padajo maske PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Nedelja, 01 Marec 2020 23:45

 

 

Risultato immagini per janez janša borut pahor

Konec mesca bo Slovenija imela novo vlado, ki jo bo vodil Janez Janša. To njegova tretja vlada, ki bo soupadala s ponovnim predsedovanjem EU. V vladno koalicijo z Janševo SDS so vstopile stranka katoliške desnice NSI in dve stranki bivše vladne večine, upokojenska DESUS in sredinska SMC. Ker bosta vlado podprla tudi oba poslanca narodnih manjšin ima Janša na papirju zagotovljeno večino v parlamentu. Podporo mu nekako obljubljajo tudi nacionalistični poslanci SNS. Res je za Janšo glasovalo 52 od skupnih 90 poslancev. Proti jih je bilo 31.

 

 

 
Koronavirusi in šakali PDF natisni E-pošta
Prispeval Stojan Spetič   
Sobota, 29 Februar 2020 21:38

 

Risultato immagini per zaia coronavirus Vauro

 

 

Minilo je par tednov odkar je na Kitajskem izbruhnila epidemija koronavirusa, ki je – strogim izolacijskim ukrepom navkljub – pljusknil tudi v druge kraje našega planeta, predvsem v Južno Korejo, Iran in Italijo.

 

 
Zaia PDF natisni E-pošta
Prispeval gevik   
Petek, 28 Februar 2020 23:59

"Čistoča in snaga v

lombardski sta hiši,

Kitajci pa umazani

jedo žive miši!"

Ta človek ima

nekam čudne vizije:

hrana bo v redu,

a bogvekaj pije.

 

 
Calcio Balilla PDF natisni E-pošta
Prispeval gevik   
Torek, 25 Februar 2020 16:19

- Kdo je avtor  neumne vinjete v športni prilogi PD proti Mladosti iz Doberdoba?

- Giorgio Ignoranca, ah.

 
Fedriga obseden z zapiranjem meja PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Nedelja, 23 Februar 2020 20:14

 

Risultato immagini per vrste na mejah

Predsednik deželne vlade Furlanije Julijske krajine, ligaš Massimiliano Fedriga, je od nekdaj obseden z željo, da bi zaprl mejo s Slovenijo. Začel je govoriti o zidu ali mejni ograji že pred časom, da bi preprečil prihod beguncev v Italijo. Zdaj pa je zagrabil za priložnost, ki mu jo daje preplah zaradi pojava okužb s koronavirusom v Lombardiji in Venetu. Oklical je izjemno stanje, dal zapreti univerze, govori celo o prepovedi javnih prireditev. In to ob dejstvu, da v naši deželi ni primerov okužbe in da je zdravstveni sistem dobro pripravljen na morebitne karantene.

 

 
NE krčenju demokratičnega zastopstva! PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sobota, 22 Februar 2020 00:23

 

Risultato immagini per taglio parlamentari

Konec marca je razpisan referendum o krčenju števila članov parlamenta. Ustavni zakon so vsilili „črički“, ki so svojo propagando utemeljevali na boju proti „kasti“, kateri tudi sami pripadajo, in njenim privilegijem. Pri čemer pa so skrbno pazili, da bi si ne krčili mesečne plače 20 tisoč evrov... Pač pa so okletsili parlament za tretjino, sprva v spomočjo Lige, nato pa nedoslednih „demokratov“, ki so dvakrat glasovali proti, a so se premislili, da so lahko stopili v novo vlado. Tako bi poslanska zbornica imela 400 poslancev, namesto dosedanjih 630, senat pa 200, namesto 315.

 

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Išči na spletu Iskraonline.eu