01:13:26

Pasica

Spoznanja z zamikom (vedno aktualno)

  Aldo Rupel Prvi dve desetletji po vojni sem doživljal dogajanja okrog partizanskega upora kot nekaj samoumevnega, kar je bilo v naravi stvari in usodno določenega. Prevladovala so dogajanja, ljudje so bili zame kot množica, ki deluje sam...

Menjajo bukal, toda ...

    Naši stari so radi govorili: „Bukal so menjali, dreka pa ne.“ Nekaj podobnega se dogaja zdaj, ko je propadlo zavezništvo med kvalunkvističnim gibanjem 5 zvezd (črički) in Salvinijevo Ligo, ki se kaže čedalje bolj avtoritarno i...

Zdaj nas deli tudi zastava

  Vladni komisasr in tržaški prefekt Valenti je v pismu predsedniku deželne vlade Fedrigi napisal, da se mu zdi sporno, da Slovenci v Italiji uporabljajo zastavo Republike Slovenije kot svojo. Iz vrst manjšine so prišli različni komentarj...

Kakor kraške ponikalnice: Usoda levice v Grčiji, Italiji in Sloveniji

    Grki so šli na volitve. Razpust parlamenta in nove volitve je predlagal sam grški premier Cipras, potem ko je njegova stranka Siriza (Združena radikalna levica) bila poražena na evropskih voltivah. Razlogov za poraz je več in jih p...

Všečkaj nas

Vpisna polaNaši bralci

Prisotni 52 gostov .

Navodila

S klikom na naslov lahko prebereš
članek v celoti, s klikom na rubrike
najdeš seznam člankov

Sledi nam na Facebooku !!

Vsi smo priseljenci !

S priseljenci za svobodo, enakopravnost, enakost! Danes in vedno!

www.primomarzo2010.it
Facebook

Sledi nas na Twitterju

Prva stran
Sporočilo
EU v primežu strank kapitala PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Ponedeljek, 27 Maj 2019 18:31

 

Rezultat iskanja slik za europarlamento

Kako oceniti izid nedeljskih volitev za parlament EU? O tem na široko razpravljajo v televizijskih talk showih, analize pišejo politologi in samozvani izvedenci. Mi bi pa radi napisali oceno na osnovi marksistične metode. Kajti Gramsci nas uči, da so stranke le “nomenklatura družbenih razredov”.

 

 
Sic transit gloria mundi: Gianni De Michelis PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 14 Maj 2019 15:17

 

Rezultat iskanja slik za gianni de michelis

Stojan Spetič

Tega prispevka ne pišem samo zaradi smrti nekdanjega ministra Giannija De Michelisa, saj bi ne spadal na Iskro, pač pa zaradi odnosa in vpliva, ki ga je imel na življenje Slovencev tostran in onstran meje. Seveda so to zgolj moji spomini in ocene.

 

 
Cigani kradejo otroke, mar ne? PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sobota, 11 Maj 2019 20:44

 

Rezultat iskanja slik za rom casal bruciato

 

V rimskem predmestju Casal Bruciato poteka prava vojna med reveži. Skupina domačinov, ki jih podžiga fašistična organizacija Casapound, se zaganja proti družini bosanskih ciganov (niso Rom, pač pa Sinti), ki je zakonito pridobila ljudsko stanovanje. Gre za begunce, družino z 12 otroki. V stanovanje so se vselili pod policijskim spremstvom, medtem ko so jim ljudje grozili s posilstvom in nasiljem vsakršne vrste.

 

 
Koga motijo rdeče zastave na Krasu? PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Četrtek, 09 Maj 2019 21:19

Rezultat iskanja slik za bandiere rosse sul Carso

Kakor vsako leto se tržaška desnica javno zgraža, ker po starodavnem izročilu v naših vaseh pred prvim majem izpostavijo rdeče delavske prapore. Gre za niz tradicionalnih dejanj, kot so kresovi, budnice, pohodi in drugi prazniki. Navsezadnje prvi maj v Trstu ni samo praznik dela, pač pa tudi obletnica osvoboditve, ko so partizani zavzeli mesto in ugasnili krematorijsko peč v Rižarni.

 

 
Umrl je Peter Behrens, pokrajinski tajnik SKP-EL v Trstu PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sobota, 04 Maj 2019 18:54

Rezultat iskanja slik za peter behrens trieste

V 68. letu starosti je umrl Peter Behrens, pokrajinski tajnik Stranke komunistične prenove (Evropske levice) v Trstu. Pogrebna svečanost bo v četrtek, 9.maja.

 

 
Živel 1. Maj, delavski praznik in obletnica osvoboditve! Delu čast in oblast! PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 30 April 2019 23:59

Rezultat iskanja slik za 1.maj v Trstu

Kresovi so zagoreli, mlaji v vaseh stoje, s krošenj pozdravljajo rdeče delavske zastave. Sledile bodo budnice in sprevodi: v Trstu, Miljah, Križu, Gradiški, Tržiču, Pordenonu, na Socerbu in Opatjem selu. končno v Števerjanu. Vsem, ki se jih bodo udeležili, lep dan, poln veselja in borbenosti. Delu čast in oblast.

 
BLOB. Neuvrščenost.... PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Ponedeljek, 29 April 2019 21:33

ŠPORT NI POLITIKA

Piše Erik Piccini, da so organizatorji tržaškega polmaratona bili v dobri veri, saj so se le hoteli boriti proti izkoriščanju ubogih afriških tekmecev. A so bili nekam nerodni."Napaka je obojestranska. Organizatorji so zgrrešili način, mogoče so izbrali slabe besede, težko pa je verjeti, dsa so to naredili nalašč." Tako nadebudni Erik.

 

 
Umrl je Drago Slavec, borec dveh odporništev, dosleden komunist PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Nedelja, 21 April 2019 18:50

Rezultat iskanja slik za drago slavecRezultat iskanja slik za drago slavec

Poslovil se je Drago Slavec iz Doline pri Trstu, eden zadnjih romantičnih junakov evropskega odporništva in komunističnega gibanja.

 

 
Shod proti rasizmu: Volja po korenitih spremembah mora priti do izraza! PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 16 April 2019 19:43

 © ANSA

Množica iz vse dežele, zbrana v Trstu, je minulo soboto napolnila glavne ulice s sprevodom proti rasizmu, za bolj človeško družbo.

 

 
Borci in protifašisti sosednjih držav enotno za prijateljstvo in proti potvarjanju zgodovine PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sobota, 30 Marec 2019 19:08

 

Rezultat iskanja slik za srečanje borcev v sežani

V Sežani so se konec tedna srečali predstavniki antifašističnih in borčevskih združenj štirih sosednjih držav: Italije, Slovenije, Avstrije in Hrvatske. Skupaj so se opredelili proti oživljanju fašizma in rasizma, spodbujanju nacionalizma in sovražnega govora, potvarjanju zgodovine z namenom, da se poruši solidarnost med evropskimi narodi.

 

 
Za jok in slabo voljo PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Četrtek, 28 Marec 2019 16:47

Rezultat iskanja slik za evropske volitve 2019

 

Bližajo se evropske volitve. V 27 državah članicah EU se navidezno bijeta dva tabora: suverenisti in evropeisti. Pa ni res. Evropeistom, ki se hvalijo s tem, da je povezava ohranila mir in solidarnost v Evropi, bi morali povedati, da debelo lažejo.

 

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Išči na spletu Iskraonline.eu