11:46:01

Pasica

Od Hammametha do ul.Montecchi

  S filmom “Hammamet” se ob 20-letnici smrti pričenja poskus rehabilitacije Bettina Craxija, ki je bil tajnik italijanske socialistične stranke in nekaj let tudi premier, dokler ni bil sojen in obsojen zaradi korupcije. Zbežal je v...

NEDOPUSTNA SMRT V LAGERJU PRI GRADIŠČU OB SOČI

V Gradišču je vlada ponovno odprla lager za migrante. Domačini in demokrati so že nekajkrat demonstrirali proti tej človeški sramoti, ki je formalno le dom za ljudi, ki jih bodo vrnili v svoje države.

V Rusiji je zapihal nov veter

    Novi premier Mišustin in predsednik RF Putin. Kaj se dogaja v Rusiji? Čemu vladna kriza in Putinova napoved ustavne reforme? Naši, posebno italijanski časopisi in televizijski komentatorji, kar tekmujejo v banalnih čenčah in po...

TU SMO, POD SVOJO RDEČO ZASTAVO!

  Govor pesnika Ervina Fritza na partizanski proslavi v Dražgošah 12.1. 2020

Všečkaj nas

Vpisna polaNaši bralci

Prisotni 28 gostov .

Navodila

S klikom na naslov lahko prebereš
članek v celoti, s klikom na rubrike
najdeš seznam člankov

Sledi nam na Facebooku !!

Vsi smo priseljenci !

S priseljenci za svobodo, enakopravnost, enakost! Danes in vedno!

www.primomarzo2010.it
Facebook

Sledi nas na Twitterju

Prva stran
Sporočilo
"Zamejska" ministrica v Ljubljani le dimna zavesa za premik na desno Šarčeve vlade PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sobota, 21 December 2019 23:56

 

Risultati immagini per angelika mlinar v dz

Sredinska vlada Marjana Šarca ima torej novo ministrico za kohezijo, se pravi delitev in namen evropske pomoči, da se uravnovesi družbenogospodarsko stanje med razvitejšim zahodom države in manj razvitim vzhodom. Na razpolago bo imela vsaj milijardo evrov letno.

Dr. Angelika Mlinar je bila izvoljena z enim glasom razlike (44 proti 43) z odločilnimi odsotnostmi. Šarčeva manjšinska vlada se je izognila krizi.

Dejstvo, da je Mlinarjeva koroška Slovenka, je v sicer umazani politični igri odigralo pomembno vlogo za „captatio benevolentiae“. O tem nekoliko bolj podrobno.

 

 

 
Zastopanost manjšine: se kaj skriva za obzorjem? PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sreda, 18 December 2019 00:35

 

Risultati immagini per italijanski parlament

 

Včash se usoda poigrava. Tudi z manjšino Slovencev v Italiji. Ko smo će obupali se nam namreč naenkrat odpira možnost izvolitve svojega predstavnika v sicer za tretjino skrčenem parlamentu. Kako, zakaj? Berite dalje.

 

 
Fašizem ni ideja, je zločin! PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Nedelja, 15 December 2019 19:19

 

 

Risultati immagini per svečanost na openskem strelišču

Opčine, 15. december 1941, ob svitu. Obsojence drugega tržaškega procesa pred posebnim fašističnim sodiščem so s tovornjakom odpeljali na strelišče. Pino Tomažič izzivalno poje Internacionalo. Obsojence privežejo na stole, vod črnosrajčnikov se postroji in na ukaz strelja. Pet junakov pade prestreljenih. Niso vsi mrtvi, nekateri še trzajo v predsmrtnih krčih preden dobijo strel v glavo. Trupla skrivaj odpeljejo v Villorbo pri Trevisu. Še mrtvih se bojijo. Fašisti medtem pirujejo v Tomažičevem bifeju pri borzi.

 

 
Spet tarča hackerjev! PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 10 December 2019 22:49

Iskra je bila spet tarča hackerjev, se pravi informatičnih gusarjev, ki so nam razdejali spletne strani. V nekaj dneh nam je uspelo obnoviti naš spletni časopis. Očitno pa je, da smo nekomu trn v peti, saj ni prvič in tokrat so se lotili tudi drugih komunističnih spletnih strani.

 
Končno akcijska enotnost komunistov in levičarjev PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 10 December 2019 22:43

 

Risultati immagini per assemblea unitaria della sinistra di opposizione

Kdor čaka, tudi dočaka. Po dolgih letih jalovih polemik in ločevanja ter improviziranih poskusov predvolilnih zavezništev se je večina komunistov in opredeljenih levičarjev odločila in skilicala v Rimu skupščino „opozicijske levice“, ki je privabila ogromno ljudi, saj jih je nekaj sto moralo ostati pred gledališčem, kjer je potekala. Mnogi so ji sledili preko internetne povezave ali prisluhnili pozneje z registracijo vseh posegov. Zaključek je kar se da preprost: akcijska enotnost ob skupnih ciljih, sklic podobnih enotnih skupščin po deželah in organizacija skupne demonstracije konec januarja.

 

 
Kam zanaša jato sardin? PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Petek, 29 November 2019 21:32

Risultati immagini per sardine

Zbirajo se na trgih domala vseh italijanskih mest, prepevajo Bella ciao, vzklikajo proti sovražnemu govoru in Salviniju, a nočejo zastav, niti strankarskih simbolov, čeprav na skorajšnjih deželnih volitvah podpirajo levo sredino, točneje demokratsko stranko in njene kandidate. Poudarjajo, da niso ne levi, niti desni...

 

 

 
Bolivija: "Ahora, guerra civil!" PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Četrtek, 14 November 2019 00:18

 

Rezultat iskanja slik za bolivia

 

„Mainstream“ časopisi, med katerimi se je zadnje čase znašel tudi slovenski, ne poročajo, pač pa le prepisujejo laži iz imperialističnih central in tako ščitijo njihove koristi pred javnim zgražanjem.

 

 
Kakšen je svet 30 let po rušenju berlinskega zidu? PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 29 Oktober 2019 15:58

 

Rezultat iskanja slik za il muro israeliano

Zid med Izraelomm in Libanonom.

Trideset let mineva od dne, ko je vzhodnonemški minister Schwabowski sporočil javnosti, da so meje z zahodnim Berlinom odprte. Berlinski zid ni bil več potreben in so ga v nekaj dneh porušili. Postal je simbol krize in konca eksperimentov „realnega socializma“ in združitve Nemčije v velesilo. Zgodovina Evrope se je spremenila. Kako?

 

 
Umrl je misijonar, tovariš Eugenio Melandri PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Nedelja, 27 Oktober 2019 22:23

Rezultat iskanja slik za eugenio melandri

V 71-tem letu starosti je umrl Eugenio Melandri, misijonar, pacifist in komunist. Pred par leti so mu odkrili raka na trebušni slinavki, ki ga je v svojih pričevanjih poimenoval „zmaj“, s katerim se je boril do zadnjega, obkrožen z najožjimi prijatelji in misijonskimi brati iz reda ksaverijancev.

 

 
El pueblo unido jamàs serà vencido! PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Četrtek, 24 Oktober 2019 21:25

Rezultat iskanja slik za proteste in cileRezultat iskanja slik za proteste in cile

Latinska Amerika vre, od mehiškega zidu tja do Patagonije se ljudstva upirajo rastoči revščini in neenakosti, očitnim krivicam in korupciji, ki so posledice neoliberalnih politik vlad, ki skrbijo samo za dobičke kapitala in koristi zaveznika yankee. Hkrati pa tam, kjer vladajo napredne sile, skušajo imperializem in notranja reakcije zrušiti demokratično izvoljene oblasti.Argentina, Čile, Ekvador, Brazilja, Kolumbija, Mehika, Venezuela, Bolivija...

 

 
Indiosi proti izdajalcu Leninu PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sobota, 12 Oktober 2019 17:46

Rezultat iskanja slik za ecuador notizieRezultat iskanja slik za ecuador notizie

Ecuador gori. Državo na tihooceanski obali Latinske Amerike pretresajo protesti, ljudske demonstracije in spopadi s policijo. Upornemu ljudstvu so se pridružili “indiosi”, domorodska plemena, ki so veljala v državi za drugirazredno rajo. Predsednik Lenin (!) Moreno je z vlado iz Quita zbežal v Guayaquil in odklical obsedno stanje.

 

 

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Išči na spletu Iskraonline.eu