09:43:38

Pasica

KP vsega sveta: Boj proti Covid19, za zdravje, varnost in pravice ljudstev

  Komunistične in delavske partije iz vsega sveta so te dni sprejele skupno izjavo z oceno pandemije Covid19 ter predlogi, kako se z njo spopasti izhajajoč iz koristi delovnih ljudi in zatiranih ljudstev.  

Mokre sanje Viktorja Orbana in Janeza Janše

    Viktorju Orbanu so se uresničile mokre sanje. Parlament v Budimpešti mu je s skoraj dvotretjinsko večino podelil polno oblast in se dejansko samoukinil. Odslej bo Orban vladal s svojimi odloki, ki jih bosta udejanjala vojska in polic...

Kaj po pandemiji? Socializem ali barbarstvo.

    Odpreš časopis, tiskan ali na spletu. Covid19. Gledaš televizijo in vsako uro o Koronavirusu. Poslušaš radio in tudi tam samo o pandemiji.Na tujem ni nič drugače. Na Facebooku mnogi komentirajo dogajanje v zvezi z „obsednim stan...

NASVIDENJE PRVE DNI POMLADI!

NUJNO OBVESTILO BRALCEM!   Kot ste najbrž opazili, so nam Iskro zadnje čase že nekajkrat "sesuli" informatski pirati. Odločili smo se, da spletno stran, staro že celo desetletje, obnovimo in postavimo na nove, trdnejše temelje, kar seveda ...

Všečkaj nas

Vpisna polaNaši bralci

Prisotni 26 gostov .

Navodila

S klikom na naslov lahko prebereš
članek v celoti, s klikom na rubrike
najdeš seznam člankov

Sledi nam na Facebooku !!

Vsi smo priseljenci !

S priseljenci za svobodo, enakopravnost, enakost! Danes in vedno!

www.primomarzo2010.it
Facebook

Sledi nas na Twitterju

Prva stran
Sporočilo
V Rusiji je zapihal nov veter PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Petek, 17 Januar 2020 23:05

 

 

Risultato immagini per Russia Putin Duma

Novi premier Mišustin in predsednik RF Putin.

Kaj se dogaja v Rusiji? Čemu vladna kriza in Putinova napoved ustavne reforme? Naši, posebno italijanski časopisi in televizijski komentatorji, kar tekmujejo v banalnih čenčah in površnosti komentarjev. Mi pa smo pobrskali po virih informacij, zapisnikih ruske Dume in predvsem v spletnih straneh KPRF in njenega predsednika Genadija Andrejeviča Zjuganova. Poglejmo.

 

 
TU SMO, POD SVOJO RDEČO ZASTAVO! PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 14 Januar 2020 22:57

 

Govor pesnika Ervina Fritza na partizanski proslavi v Dražgošah 12.1. 2020

Risultato immagini per Dražgoše 2020

 
Tarča ZDA na Srednjem vzhodu je integracija Evrazije (Svilna pot) PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 14 Januar 2020 22:37

 

Risultato immagini per via della seta

Za razmere na Srednjem vzhodu se je nekoč uporabljala definicija „Velika igra“ na šahovnici, kjer niso padale figure, temveč glave ljudi, malih in velikih. Vse za strateške položaje, ki omogočajo prevlado v tem delu sveta in izkoriščanje bogatih zalog energetskih virov: nafte, plina, rudnin in vode.

V ta okvir in še širše spadajo zadnji dogodki med Iranom in ZDA.

 

 
Brez sramu na robu svetovne vojne PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Ponedeljek, 06 Januar 2020 18:48

 

Risultati immagini per trump iran guerra

Brez sramu. Ameriški predsednik Trump se igračka z ognjem, ki lahko preraste v tretjo svetovno vojno.

 

 
V soboto vsi v Gorico! Nočemo fašistov X MAS! PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Nedelja, 05 Januar 2020 23:07

Risultati immagini per decima mas gorizia 2019

V soboto dopoldne, od 9.30 dalje, bo v Paku spomina demonstracija proti čaščenju fašistične zločinske tolpe X MAS, ki se je proslavila s krvavimi zločini proti prebivalstvu, še posebej proti Slovencem. Sprejemajo jih na goriški občini, njihove zastave pa plapolajo tudi v Bazovici med vsakoletno "uradno" svečanostjo na Šohtu. X MAS črnbega princa Junia Valeria Borgheseja ni smao prelila nemalo krvi italijanskih in slovenskih protifašistov, pač pa je tudi pozneje, leta 1970 poskusila državni udar proti demokratični republiki. Zato je sramotno, da jim oblasti dajejo toliko pozornosti, medtem ko zanemrajajo 30 tisoč italijanskih in slovenskih borcev "Goriške fronte", ki je dejansko začetek odpora v Italiji.

 
VESELE PRAZNIKE , SREČNO NOVO LETO! PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 24 December 2019 14:15

Risultati immagini per falce martello e cometa

 
"Zamejska" ministrica v Ljubljani le dimna zavesa za premik na desno Šarčeve vlade PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sobota, 21 December 2019 23:56

 

Risultati immagini per angelika mlinar v dz

Sredinska vlada Marjana Šarca ima torej novo ministrico za kohezijo, se pravi delitev in namen evropske pomoči, da se uravnovesi družbenogospodarsko stanje med razvitejšim zahodom države in manj razvitim vzhodom. Na razpolago bo imela vsaj milijardo evrov letno.

Dr. Angelika Mlinar je bila izvoljena z enim glasom razlike (44 proti 43) z odločilnimi odsotnostmi. Šarčeva manjšinska vlada se je izognila krizi.

Dejstvo, da je Mlinarjeva koroška Slovenka, je v sicer umazani politični igri odigralo pomembno vlogo za „captatio benevolentiae“. O tem nekoliko bolj podrobno.

 

 

 
Zastopanost manjšine: se kaj skriva za obzorjem? PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sreda, 18 December 2019 00:35

 

Risultati immagini per italijanski parlament

 

Včash se usoda poigrava. Tudi z manjšino Slovencev v Italiji. Ko smo će obupali se nam namreč naenkrat odpira možnost izvolitve svojega predstavnika v sicer za tretjino skrčenem parlamentu. Kako, zakaj? Berite dalje.

 

 
Fašizem ni ideja, je zločin! PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Nedelja, 15 December 2019 19:19

 

 

Risultati immagini per svečanost na openskem strelišču

Opčine, 15. december 1941, ob svitu. Obsojence drugega tržaškega procesa pred posebnim fašističnim sodiščem so s tovornjakom odpeljali na strelišče. Pino Tomažič izzivalno poje Internacionalo. Obsojence privežejo na stole, vod črnosrajčnikov se postroji in na ukaz strelja. Pet junakov pade prestreljenih. Niso vsi mrtvi, nekateri še trzajo v predsmrtnih krčih preden dobijo strel v glavo. Trupla skrivaj odpeljejo v Villorbo pri Trevisu. Še mrtvih se bojijo. Fašisti medtem pirujejo v Tomažičevem bifeju pri borzi.

 

 
Spet tarča hackerjev! PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 10 December 2019 22:49

Iskra je bila spet tarča hackerjev, se pravi informatičnih gusarjev, ki so nam razdejali spletne strani. V nekaj dneh nam je uspelo obnoviti naš spletni časopis. Očitno pa je, da smo nekomu trn v peti, saj ni prvič in tokrat so se lotili tudi drugih komunističnih spletnih strani.

 
Končno akcijska enotnost komunistov in levičarjev PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 10 December 2019 22:43

 

Risultati immagini per assemblea unitaria della sinistra di opposizione

Kdor čaka, tudi dočaka. Po dolgih letih jalovih polemik in ločevanja ter improviziranih poskusov predvolilnih zavezništev se je večina komunistov in opredeljenih levičarjev odločila in skilicala v Rimu skupščino „opozicijske levice“, ki je privabila ogromno ljudi, saj jih je nekaj sto moralo ostati pred gledališčem, kjer je potekala. Mnogi so ji sledili preko internetne povezave ali prisluhnili pozneje z registracijo vseh posegov. Zaključek je kar se da preprost: akcijska enotnost ob skupnih ciljih, sklic podobnih enotnih skupščin po deželah in organizacija skupne demonstracije konec januarja.

 

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Išči na spletu Iskraonline.eu