01:24:06

Pasica

Spoznanja z zamikom (vedno aktualno)

  Aldo Rupel Prvi dve desetletji po vojni sem doživljal dogajanja okrog partizanskega upora kot nekaj samoumevnega, kar je bilo v naravi stvari in usodno določenega. Prevladovala so dogajanja, ljudje so bili zame kot množica, ki deluje sam...

Menjajo bukal, toda ...

    Naši stari so radi govorili: „Bukal so menjali, dreka pa ne.“ Nekaj podobnega se dogaja zdaj, ko je propadlo zavezništvo med kvalunkvističnim gibanjem 5 zvezd (črički) in Salvinijevo Ligo, ki se kaže čedalje bolj avtoritarno i...

Zdaj nas deli tudi zastava

  Vladni komisasr in tržaški prefekt Valenti je v pismu predsedniku deželne vlade Fedrigi napisal, da se mu zdi sporno, da Slovenci v Italiji uporabljajo zastavo Republike Slovenije kot svojo. Iz vrst manjšine so prišli različni komentarj...

Kakor kraške ponikalnice: Usoda levice v Grčiji, Italiji in Sloveniji

    Grki so šli na volitve. Razpust parlamenta in nove volitve je predlagal sam grški premier Cipras, potem ko je njegova stranka Siriza (Združena radikalna levica) bila poražena na evropskih voltivah. Razlogov za poraz je več in jih p...

Všečkaj nas

Vpisna polaNaši bralci

Prisotni 37 gostov .

Navodila

S klikom na naslov lahko prebereš
članek v celoti, s klikom na rubrike
najdeš seznam člankov

Sledi nam na Facebooku !!

Vsi smo priseljenci !

S priseljenci za svobodo, enakopravnost, enakost! Danes in vedno!

www.primomarzo2010.it
Facebook

Sledi nas na Twitterju

Prva stran
Sporočilo
Trdna in neodvisna PDF natisni E-pošta
Prispeval Gevik   
Sreda, 14 November 2018 18:50

Tiskovna predstavnica ameriške prve dame, Stephanie Grisham, je sporočila, da je Melania Trump "trdna in neodvisna ženska."

Navadno trdne in neodvisne ženske ne poročijo primitivcev.

 
Prebudil se je protifašizem! Mi smo tu! Kronika in ocene. PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Ponedeljek, 05 November 2018 18:09

L'immagine può contenere: una o più persone, folla, cielo e spazio all'aperto

 

Koliko nas je bilo? Oblasti in podrejena občila pravijo, kakor so se domenili, da je bilo antifašistov 5 tisoč, fašistov polovico manj.

 

 
Kam gredo ti mladi fantje? PDF natisni E-pošta
Prispeval Gevik   
Nedelja, 28 Oktober 2018 20:12

Slovenska vojska na Natove vaje v Oslo.

Tam je -7°. Imajo pa nove rokavice iz kuhane volne.

Ki jim ne bodo bogvekaj pomagale.

Trpeli bodo. Kot pravi hlapci.

V službi ameriških gospodarjev.

PS: Kot zanimivost. Vaje NATO na Norveškem so predvidele spopad med dvema vojskama. Z juga, preko fjorda pri Oslu, so prodirali...Uganite kdo: Nemci. Seveda, saj so natanko po isti poti zasedli Norveško leta 1940. Na severu so se branili Francozi in Angleži, ter, seveda, Amerikanci, ki so ukazovali.Seveda niso vadili napada na Norveško, pač pa na Rusijo v istih vremenskih pogojih.

Po vašem, na kateri strani so se vojskovali slovenski vojaki?

 
Kako ocenjujemo komunisti finančni manever "zelenožolte" vlade PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sreda, 24 Oktober 2018 18:48

 

Rezultat iskanja slik za di maio salvini conte foto

Prvi pomembnejši korak „zelenožolte“ vlade je vsekakor jesenski finančni manever in proračun za leto 2019, ki temu sledi. Je v bistvu programska smernica, kateri seveda sledijo konkretne številke.

 
Primorski na prepihu. Zgodba o prispevkih. PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Ponedeljek, 15 Oktober 2018 17:54

Rezultat iskanja slik za primorski dnevnik

 

Primorski dnevnik je na prepihu, ker vladajoče stranke, predvsem pa Gibanje 5 zvezd s podtajnikom Crimijem poudarjajo, da bodo s prihodnjim letom ukinile podpore časopisom. Verjetno tudi časnikom narodnih manjšin v Italiji in čez mejo.

 

 
Močna uveljavitev komunistov na upravnih volitvah v Rusiji PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Petek, 21 September 2018 09:54

Risultati immagini per comunisti in russia

Kako daleč je Vladivostok? V glavnem mestu Primorja, ruske dežele, ki meri za štiri Italije, so razveljavili upravne volitve zaradi pretiranih goljufij vladne stranke Edinaja Rossija (Enotna Rusija) predsednika Vladimirja Putina.

 

 
Oblasti morajo prepovedati shod neonacistov v Trstu! Sprenevedanja ob obletnici rasističnih zakonov. PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Četrtek, 13 September 2018 14:38

Rezultat iskanja slik za casapound

Neonacistična skupina Casapound je napovedala, da bo v Trstu dne 3.novembra vsedržavni shod, da bi proslavili konec prve svetovne vojne z določitvijo novih (rapalskih) meja Italije. Računajo, da jih bo več deset tisoč in da se bodo podali tudi h kraškim fojbam.

 

 
Kdo razpihuje tlečo žerjavico na Balkanu? In kaj imata pri tem Trst in Koper? PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sreda, 12 September 2018 15:17

Risultati immagini per kfor kosovo

Na evropski celini narašča napetost. Zaradi beguncev? Ne, zaradi imperialističnih manevrov in novih poskusov delitve interesnih sfer, od Urajine do Balkana. V ospredju je predvsem agresivna vojaška organizacija NATO, kateri pripadata tako Slovenija kakor Italija. V nevarnosti je tudi Primorje s Trstom in Koprom, saj NATO hoče spremeniti obe luki v svoji oporišči. In to prav v dneh, ko vsi delajo račune o koristih, ki jih prinaša širokopotezni načrt “svilene poti” od kitajske do Evrope po kopnem in po morju. Gre za načrt gospodarskega in trgovskega sodelovanja, kateremu niso tuje niti obsežne kitajske investicije v Afriki.

 

 
Rojstni dan neoliberalizma PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 11 September 2018 17:25

Risultati immagini per cile golpe allende

Zgodilo se je 11.septembra 1973. Vojna letala so raketirala palačo Moneda v Santiagu del Chile, iz katere je legitimno izvioljeni predsednik republike, socialist Salvador Allende pozval ljudstvo k uporu v obrambo demokracije in zaključil z mislijo: “Vi imate moč, toda pravica je na naši strani”. Padel je v spopadu z vojaki, ki so vdrli v njegovo pisarno.

 

 
Odgovorna vloga Levice v Sloveniji in na Švedskem PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Ponedeljek, 10 September 2018 21:25

Risultati immagini per volitve na svedskemRisultati immagini per levica

Tudi Švede strašijo s tujimi posojevalci...    Poslanec Miha Kordiš prihaja na pogajanja

Zadnje čase vsi govorijo in pišejo o „evropskem spopadu“ med suverenisti in evropejisti, drugi o pohodu rasistične desnice, tretji o krhanju neoliberalnega tabora ali o tem, da je tradicionalno bruseljsko zavezništvo med socialdemokrati in konzervativci Ljudske stranke zašlo v globoko krizo. Recimo, da je morda vse res ali tudi ne, saj je povsod veliko odtenkov. Gotovo je, da je v krizi neoliberalni blok strank in kulture, ki menijo, da je kapitalizem edini možni način življenja in da mu je treba zato podrediti vse, tudi človekove pravice, Evropska unija pa naj bi bila čuvaj tega ravnotežja, za vsako ceno. V ospredju ni samo Italija s svojo črnožolto koalicijo, pač pa tudi Slovenija in nenazadnje tudi Švedska.

 

 
53 odtenkov črne ali kako gre skozi Drago nit od Orbana do Salvinija PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Petek, 07 September 2018 21:50

 

Rezultat iskanja slik za Draga 53 Erika Jazbar

 

Študijski dnevi “Draga” potekajo redno že več kot pol stoletja in merijo kulturni in politični pulz bolj radikalnega dela zamejskih katoličanov, ki se sicer politično udejstvujejo v okviru stranke “Slovenska skupnost”.

 

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Išči na spletu Iskraonline.eu