00:09:26

Pasica

Množična manifestacija ponosa, svobodoljubja in antifašizma v Trstu

  Trst je v soboto spet doživel nekaj čudovitega. Deset, morda 12 tisoč ljudi, predvsem mladih, je sodelovalo na sproščeni, razigrani a tudi resni manifestaciji proti vsakršni diskriminaciji, ne samo spolni, čeprav je bila slednja povod...

Slovenci spet tarča napadov

  (Piše Stojan Spetič) Zadnje čase “odlične” poliične odnose med Slovenijo in njenimi sosedami kalijo zemljevidi, a ne samo ti.  

V Trstu in Gradišču za enakopravnost, proti izločevanju

Nismo tako togi, da bi postavljali državljanske pravice proti socialnim. Navsezadnje menimo, da gredo vštric, posebno še, če se vanje poglobimo. Tudi ob manifestacijah v Trstu in Gradišču ob Soči ta konec tedna.  

Prihodnjo nedeljo popoldne proti lagerju za migrante v Gradišču ob Soči!

Kdor se loti nevarnih migracij, to naredi iz nuje. Kdor prehod meje naredi nevaren in neurejen samo za nekatere ljudi, to naredi zato, da so osebe izčrpane in podvržene izkoriščanju. Kdor gradi taborišča imenovana CPR, to dela zato, d...

Všečkaj nas

Vpisna polaNaši bralci

Prisotni 32 gostov .

Navodila

S klikom na naslov lahko prebereš
članek v celoti, s klikom na rubrike
najdeš seznam člankov

Sledi nam na Facebooku !!

Vsi smo priseljenci !

S priseljenci za svobodo, enakopravnost, enakost! Danes in vedno!

www.primomarzo2010.it
Facebook

Sledi nas na Twitterju

Prva stran
Sporočilo
Kdo razpihuje tlečo žerjavico na Balkanu? In kaj imata pri tem Trst in Koper? PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sreda, 12 September 2018 15:17

Risultati immagini per kfor kosovo

Na evropski celini narašča napetost. Zaradi beguncev? Ne, zaradi imperialističnih manevrov in novih poskusov delitve interesnih sfer, od Urajine do Balkana. V ospredju je predvsem agresivna vojaška organizacija NATO, kateri pripadata tako Slovenija kakor Italija. V nevarnosti je tudi Primorje s Trstom in Koprom, saj NATO hoče spremeniti obe luki v svoji oporišči. In to prav v dneh, ko vsi delajo račune o koristih, ki jih prinaša širokopotezni načrt “svilene poti” od kitajske do Evrope po kopnem in po morju. Gre za načrt gospodarskega in trgovskega sodelovanja, kateremu niso tuje niti obsežne kitajske investicije v Afriki.

 

 
Rojstni dan neoliberalizma PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 11 September 2018 17:25

Risultati immagini per cile golpe allende

Zgodilo se je 11.septembra 1973. Vojna letala so raketirala palačo Moneda v Santiagu del Chile, iz katere je legitimno izvioljeni predsednik republike, socialist Salvador Allende pozval ljudstvo k uporu v obrambo demokracije in zaključil z mislijo: “Vi imate moč, toda pravica je na naši strani”. Padel je v spopadu z vojaki, ki so vdrli v njegovo pisarno.

 

 
Odgovorna vloga Levice v Sloveniji in na Švedskem PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Ponedeljek, 10 September 2018 21:25

Risultati immagini per volitve na svedskemRisultati immagini per levica

Tudi Švede strašijo s tujimi posojevalci...    Poslanec Miha Kordiš prihaja na pogajanja

Zadnje čase vsi govorijo in pišejo o „evropskem spopadu“ med suverenisti in evropejisti, drugi o pohodu rasistične desnice, tretji o krhanju neoliberalnega tabora ali o tem, da je tradicionalno bruseljsko zavezništvo med socialdemokrati in konzervativci Ljudske stranke zašlo v globoko krizo. Recimo, da je morda vse res ali tudi ne, saj je povsod veliko odtenkov. Gotovo je, da je v krizi neoliberalni blok strank in kulture, ki menijo, da je kapitalizem edini možni način življenja in da mu je treba zato podrediti vse, tudi človekove pravice, Evropska unija pa naj bi bila čuvaj tega ravnotežja, za vsako ceno. V ospredju ni samo Italija s svojo črnožolto koalicijo, pač pa tudi Slovenija in nenazadnje tudi Švedska.

 

 
53 odtenkov črne ali kako gre skozi Drago nit od Orbana do Salvinija PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Petek, 07 September 2018 21:50

 

Rezultat iskanja slik za Draga 53 Erika Jazbar

 

Študijski dnevi “Draga” potekajo redno že več kot pol stoletja in merijo kulturni in politični pulz bolj radikalnega dela zamejskih katoličanov, ki se sicer politično udejstvujejo v okviru stranke “Slovenska skupnost”.

 

 
Kako fašizem redi morske pse v Sredozemlju PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Nedelja, 26 Avgust 2018 12:47

 

Rezultat iskanja slik za profughi diciott

Je morda naključje, da pretresa zahodno Evropo val rasizma? Oziroma ksenofobije, kakor pravimo strahu pred tujci? Najbrž ne, kajti ponavlja se stari recept, da oblast preusmerja jezo in razočaranje ljudi, ki so obubožali v tem turbokapitalizmu, proti drugim tarčam. Skratka, naj se proletarci ne borijo proti gospodarjem in kapitalu, pač pa proti tistim, ki so za stopnico nižje, priseljencem in beguncem.

 
1948, 1968: obletnice preteklosti kot povod za pogled v bodočnost PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 21 Avgust 2018 18:31

Rezultat iskanja slik za conferenza di partiti comunisti a san pietroburgo novembre 2017

S. Petersburg, Palača Tavride, konferenca 180 komunističnih in delavskih partiji vsega sveta ob stoletnici oktobrske revolucije. Na konferenci sta nastopila tudi Mauro Alboresi (KPI) in Maurizio Acerbo (SKP), na podaljšku konference v Moskvi pa še Stojan Spetič (KPI).

So obletnice, ki so globoko zarezale v spomin naših ljudi. To so obletnica Kominforma, se pravi spora med Stalinom in Titom, ki je krepko zaznamoval naše življenje in zgodovino, nato obletnica 1968, ko so se mladi ljudje po celem svetu uprli in zahtevali svobodo in socializem, ki so ga istočasno tanki varšavskega pakta gazili, ko so zatrli „praško pomlad“. Dvajset let pozneje je sovjetski blok zajela neozdravljiva kriza, kateri je sledil – po neuspelih poskusih „perestrojke“ - zgodovinski poraz.

 

 
Genova PDF natisni E-pošta
Prispeval Gevik   
Sobota, 18 Avgust 2018 12:08

Je kapitalizem, beleca...

 
Hrvaška balonustaška PDF natisni E-pošta
Prispeval Gevik   
Sobota, 21 Julij 2018 13:55

Modrić in ostali

ponosno so vzklikali

d'je Thompson ta pravi!

Ko vse je v nogah,

bolj malo pa v glavi...

 
EU kot fata morgana in kletka kapitala PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sreda, 18 Julij 2018 19:11

Rezultat iskanja slik za Unione europea

Nekaj besed o Evropski Uniji, ki jo zgrešeno imenujejo kar “Evropa”, čeprav predstavlja le njen zahodni del. Nekaj zgodovine in kritičnih komentarjev, kot pripomoček pri razčiščevanju pojmov.

 

 
Kongres obnovljene KPI za široko fronto levih sil PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 10 Julij 2018 15:01

Risultati immagini per congresso PCI Orvieto

 

Minuli konec tedna je v Orvietu, utrjenem mestu nad domovino izumrlih Etruščanov, potekal prvi redni kongres obnovljene KPI. Kajti ustanovna skupščina, na kateri se je več skupin komunistov združilo v skupno stranko in obnovilo njeno slavno ime z željo, da bi potrdili cilj ponovne obnove učinkovite komunistične stranke v državi in na mednarodni areni. Po treh dneh razrave so delegati potrdili glavnega tajnika Maura Alboresija, bivšega kovinarskega sindikalista iz Bologne.

 

 
Doslednost... PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Petek, 06 Julij 2018 13:41

https://www.facebook.com/mauro.suttora/videos/10214686395128755/?hc_location=ufi

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Išči na spletu Iskraonline.eu