00:19:01

Pasica

Množična manifestacija ponosa, svobodoljubja in antifašizma v Trstu

  Trst je v soboto spet doživel nekaj čudovitega. Deset, morda 12 tisoč ljudi, predvsem mladih, je sodelovalo na sproščeni, razigrani a tudi resni manifestaciji proti vsakršni diskriminaciji, ne samo spolni, čeprav je bila slednja povod...

Slovenci spet tarča napadov

  (Piše Stojan Spetič) Zadnje čase “odlične” poliične odnose med Slovenijo in njenimi sosedami kalijo zemljevidi, a ne samo ti.  

V Trstu in Gradišču za enakopravnost, proti izločevanju

Nismo tako togi, da bi postavljali državljanske pravice proti socialnim. Navsezadnje menimo, da gredo vštric, posebno še, če se vanje poglobimo. Tudi ob manifestacijah v Trstu in Gradišču ob Soči ta konec tedna.  

Prihodnjo nedeljo popoldne proti lagerju za migrante v Gradišču ob Soči!

Kdor se loti nevarnih migracij, to naredi iz nuje. Kdor prehod meje naredi nevaren in neurejen samo za nekatere ljudi, to naredi zato, da so osebe izčrpane in podvržene izkoriščanju. Kdor gradi taborišča imenovana CPR, to dela zato, d...

Všečkaj nas

Vpisna polaNaši bralci

Prisotni 26 gostov .

Navodila

S klikom na naslov lahko prebereš
članek v celoti, s klikom na rubrike
najdeš seznam člankov

Sledi nam na Facebooku !!

Vsi smo priseljenci !

S priseljenci za svobodo, enakopravnost, enakost! Danes in vedno!

www.primomarzo2010.it
Facebook

Sledi nas na Twitterju

Prva stran
Sporočilo
Kdo ogroža svetovni mir zaradi Sirije? PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Petek, 13 April 2018 22:46

Risultati immagini per siria

Sirija je dežela sonca, saj njeno ime Surija v arabščini pomeni prav to. A ni samo dežela sonca, je tudi večnarodna in večverska dežela, nastala takrat, ko so si Francozi in Britanci delili plen Osmanskega carstva. Meje so risali kar s črtalom na zemljevidu.Zdaj pa jih nekdanji kolonialisti napadajo z izgovori, ki so izvtrte izviti, saj so ameriško-francoske-angleške bombe in rakete skušale samo preprečiti neodvisno strokovno preiskavo o uporabi kemijskih uničevalnih sredstev.

 

 
Oblast ljudstvu in deželne volitve PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sobota, 07 April 2018 18:26

Deželna skupščina liste Oblast ljudstvu, zbrana v Vidmu pred nekaj dnevi, je obravnavala predvsem deželno politično stvarnost in odločno obsodila nedemokratični volilni zakon, ki s pretiranim številom zahtevanih podpisov, krčenjem števila funkcionarjev, ki podpise overavljajo, in nenazadnje z visokim vstopnim pragom, dejansko onemogoča samostojen nastop antagonističnih sil, ki se ne nameravajo vpreči v voz ene izmed oblastvenih koalicij, niti nočejo prosjačiti za podpise stranke „establishmenta“, ki jim jih ni treba zbirati.

 

 
Blob: Varčevalni ukrepi... PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Ponedeljek, 02 April 2018 21:26

Primorski dnevnik na Veliko noč objavi običajni okvirček z opozorilom, da "zaradi varčevalnih ukrepov" Primorski ne bo izšel kot drugi časopisi, pač pa šele v sredo.

 
Inferi PDF natisni E-pošta
Prispeval Gevik   
Ponedeljek, 02 April 2018 10:11

Da pekla  pač ni

je izjavil Bergoglio,

presenetil Rebulo,

Tokaj in Mermoljo.


Le kam  pa zdaj duše

brezbožnih marksistov?

Rdeči planet

bo poln komunistov!

 

 
Levi juriš v Sloveniji PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Ponedeljek, 26 Marec 2018 23:37

Risultati immagini per levica prvi kongres

Levica je slovenska stranka, nastala iz združitve Iniciative za demokratični socializem in stranke ekosocialistov TRS. Pred štirimi leti je kot Združena levica (štirih komponent) pridobila šest mest v 90 članskem državnem zboru, zdaj jih računa še več.

 

 
"Neodvisna" PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Nedelja, 18 Marec 2018 22:07

Novopečena senatorka Tatjana Rojc je napovedala, da bo pristopila k parlamentarni skupini Demokratske stranke, čeprav je bila na njeni kandidatni listi kot "neodvisna". Drugi je namreč ne prepričajo.

 
Tamara PDF natisni E-pošta
Prispeval Gevik   
Torek, 13 Marec 2018 15:11

"Gremo tja, kamor so nas poslali volilci". He, he...

 
Volitve prinašajo politično zmedo. Nedvomen poraz PD. Čudežna izvolitev Tatjane Rojc PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:50

Risultati immagini per elezioni 2018

Tudi zaradi bedastega volilnega sistema so volitve 4.marca za italijanski parlament potekale v veliki zmedi in povzročile še večjo. Nobena izmed koalicij ni zmagala in za sedaj se tudi med seboj nočejo pogajati. Predsednika Mattarello čaka težka naloga. V tem okviru je po skoraj nemogočem spletu okoliščin bila kljub vsemu izvoljena senatorka Tatjana Rojc, ki zase trdi, da je neodvisna.

 

 
Edinstveni PDF natisni E-pošta
Prispeval Gevik   
Nedelja, 25 Februar 2018 12:01

"Svobodni in Enakopravni ne bomo nikoli sklenili dogovorov z Berlusconijem ali Salvinijem, uporabili bomo našo moč, da bomo zagovarjali interese večine državljanov, ne pa privilegiranih in mogočnikov". Druge stranke in gibanja ne morejo tega trditi." ((iz njihovega volilnega letaka). Kot takrat, ko je marsikateri sedanji član te "Grasso-razpoznavne stranke" (ma prav ne morejo brez priklicnega "veleimena"? -Vendola docet...) glasoval za reformo Fornero, za zakon o "Dobri šoli", za nesrečni Jobs act. Vsi ukrepi za zaščito pravic delavcev, študentov, upokojencev in revnejših, seveda.

 
"Mi smo vsi antifašisti!" PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sobota, 24 Februar 2018 18:30

 

Rezultat iskanja slik za manifestazione antifascista trieste oggi

(Antifašistična manifestacija v Trstu, sobota 24.februarja 2018)

Naenkrat je antifašizem postal aktualna tema. Televizije in časopisi pišejo o fašizmu in antifašističnih demonstracijah, kažejo spopade in pretepe, nato politiki komentirajo in se zgražajo. Pri tem prvači PD, ki se za te probleme ni bogvekaj zanimala.

 

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Išči na spletu Iskraonline.eu