07:14:02

Pasica

Zdaj nas deli tudi zastava

  Vladni komisasr in tržaški prefekt Valenti je v pismu predsedniku deželne vlade Fedrigi napisal, da se mu zdi sporno, da Slovenci v Italiji uporabljajo zastavo Republike Slovenije kot svojo. Iz vrst manjšine so prišli različni komentarj...

Kakor kraške ponikalnice: Usoda levice v Grčiji, Italiji in Sloveniji

    Grki so šli na volitve. Razpust parlamenta in nove volitve je predlagal sam grški premier Cipras, potem ko je njegova stranka Siriza (Združena radikalna levica) bila poražena na evropskih voltivah. Razlogov za poraz je več in jih p...

Poletno branje: Ivan Cankar o D'Annunziu

  Vsak narod si izbere glasnika po svoji podobi in vrednosti. Ob tistem času, ko se je bojna furija najsilneje razmahnila po zeleni Italiji, se je razlegalo tam in preko mej le eno ime: Gabriele d’Annunzio. Kralj ni bil več Vittorio Emanuel...

Sea Watch, rasizem in rezilna žica na naši meji

Oče in hči , begunca iz Salvadorja, sta utonila v mehiški reki na meji z ZDA. Kaj se dogaja okoli nas? Visoko civilizirani svet drsi navzdol, v prazgodovino, ko so se ljudje med seboj pobijali za vsak nič. In ko so vsi drugačni bili tujci, ...

Všečkaj nas

Vpisna polaNaši bralci

Prisotni 31 gostov .

Navodila

S klikom na naslov lahko prebereš
članek v celoti, s klikom na rubrike
najdeš seznam člankov

Sledi nam na Facebooku !!

Vsi smo priseljenci !

S priseljenci za svobodo, enakopravnost, enakost! Danes in vedno!

www.primomarzo2010.it
Facebook

Sledi nas na Twitterju

Prva stran
Sporočilo
Mamin sinček, očkove punčke... PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 09 Februar 2010 12:55

Bogve zakaj je koga zmotil namig na nizkotnost ministra Renata Brunette, čeprav je bila mišljena predvsem njegova moralna nizkotnost, ki z oholostjo in grobostjo uokvirja tega bivšega socialista, za katerega bi morali vsi levičarji "čimprej crknit".

Njegov je izraz "bamboccioni" za mlade pod 30 letom, ki še živijo pri starših in ne gredo živet samostojno življenje. Zakaj, se Brunetta ne sprašuje. Vendar, naj bo dovolj o njem. 

Problem "maminih sinčkov in očetovih punčk" je namreč resen in so se ga lotili domala povsod v razvitem svetu, kajpak z različnimi odgovori. 

 
Srbija: pregon anarhistov PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 09 Februar 2010 12:35

 

Može li neko da se priseti barem nekog primera »levog ekstremizma« u Srbiji?
Kada ovaj broj izađe iz štampe biće otprilike 121. dan boravka u zatvoru šestoro pritvorenih anarhista okrivljenih za međunarodni terorizam. Oni su osumnjičeni za navodno bacanje dve zapaljene pivske flaše na zgradu grčke ambasade, koje je objašnjeno kao čin solidarnosti sa Todorisom Iliopulosom, uhapšenim za vreme masovnih grčkih protesta zbog ubistva petnaestogodišnjeg Aleksisa od strane policajca. Iliopulos je preko četrdeset dana štrajkovao glađu u zatvoru u Grčkoj, gde je držan mesecima bez podizanja bilo kakve optužnice. Pritvor je beogradskim anarhistima 3. decembra produžen za dva meseca, dok datum suđenja nije zakazan. Ova sporost procesa, usled koje će okrivljeni provesti u pritvoru najmanje 5 meseci, koliko će već proći do završetka januarskih praznika, objašnjava se »reformom pravosuđa«.

 

 
Sindikati sklicali javni sestanek o stanju v slovenskih organizacijah PDF natisni E-pošta
Prispeval Igor Kocjančič   
Torek, 09 Februar 2010 10:33
NOV ZAČETEK ALI VNOVIČNA IZGUBLJENA PRILOŽNOST?
Pokrajinska tajništva sindikatov CGIL, CISL in UIL so konec januarja odposlala vabila na javno srečanje o finančnih težavah, splošnem stanju manjšinske organiziranosti in posameznih kriznih žariščih, ki v tem trenutku, ko se slabo piše celotnemu našemu organiziranemu delovanju, nekako “izstopajo” po problematičnosti.
 
Cos’è il superporto Trieste Monfalcone? L’ennesima presa in giro? PDF natisni E-pošta
Prispeval Igor Kocjančič   
Sobota, 06 Februar 2010 18:50
E’ pur vero che nella nostra città, da molto tempo, non si nega a nessuno di organizzare, almeno una volta all’anno, un mega convegno su porto, logistica ed infrastrutture, nel quale declinare le magnifiche sorti e progressive di un molto prossimo nuovo sviluppo per il rilancio dello scalo triestino a livelli dei porti del nord Europa. 
 
La Regione convochi immediatamente un tavolo per Fincantieri e chieda al Governo di fare altrettanto PDF natisni E-pošta
Prispeval Igor Kocjančič   
Petek, 05 Februar 2010 16:12
COMUNICATO STAMPA
Nei giorni scorsi Fincantieri ha presentato alle Organizzazioni sindacali una situazione drammatica dei carichi di lavoro del gruppo. I lavoratori in cassa integrazione ordinaria, che sono attualmente circa 700, saliranno a 1.200 a metà anno, per arrivare a circa 1.600 a fine 2010.
 
Čestitke SKGZ PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Petek, 05 Februar 2010 09:51
Tiskovno sporočilo
Slovenska kulturno-gospodarska zveza izraža zadovoljstvo nad novim rojstvom glasa komunistov Iskre. Glasilo ponovno izhaja na pobudo slovenskih članov novonastale Federacije Alternativne levice  in ga lahko beremo na spletni strani http:/www.iskraonline.eu
 
Še o napovedani reformi krajevnih avtonomij in mestni občini Trst PDF natisni E-pošta
Prispeval Igor Kocjančič   
Četrtek, 04 Februar 2010 17:59
Neosnovano vzvalovanje javnega mnenja z medijskim pompom
Da ne bo nesporazumov: nasprotovanje ideji in izjavam o ustanovitvi mestne občine (città metropolitana) nima nobene ideološke zasnove: mestna občina je pač le ustavna oblika ureditve krajevnih uprav, ki v sebi združuje pristojnosti občine in pokrajine.
 
 
Sul Congresso della CGIL, la Federazione della Sinistra e le paventate rotture di Patta PDF natisni E-pošta
Prispeval Igor Kocjančič   
Četrtek, 04 Februar 2010 02:44
Ritengo che quanto anticipato da alcuni media ed in particolare da “Il Manifesto”, in relazione ad una paventata rottura, o comunque uscita dalla neocostituita Federazione della Sinistra dell’Associazione “Lavoro e Solidarietà” che vede in Gianpaolo Patta il suo più autorevole rappresentante a livello nazionale, sia la dimostrazione pratica di quanto anche l’assunzione di una posizione “neutrale” rispetto al dibattito ed alle posizioni a confronto dentro il Congresso della CGIL possa diventare un errore strategico.
 
Župan Dipiazza v primežu Severne Lige in “Bandellijevcev” PDF natisni E-pošta
Prispeval Iztok Furlanič   
Ponedeljek, 01 Februar 2010 18:58

Eppur si muove”! (Vendar se premika). Po tem stavku je še sedaj širom sveta znan italijanski znanstvenik in astronom Galileo Galilei. No, na tržaški občini smo v zadnjih mesecih zelo daleč od te Galilejeve izjave, saj se v bistvu nič ne premika. Že pred božično prekinitvijo je bilo število izglasovanih sklepov res mizerno in nobeden od teh ni bil posebno pomemben. 

 
Večjezična vzgoja: razvojni cilj ali problem? PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 02 Februar 2010 21:55


    Po novoletnem sprejemu, ki ga je priredila stranka Slovenske skupnosti, je v občilih izbruhnila diskusija o vprašanju pouka slovenščine v italijanskih šolah.
    Resnici na ljubo se diskusija zdi izkrivljena, saj ne gre prav za to. Kajti povod za diskusijo je bil govor tajnika SSk Terpina, ki je izrazil zaskrbljenost zaradi prisotnosti "tujih" otrok v slovenskih šolah, kar naj bi zaviralo pouk. Od tod nujnost, da se v italijanske šole uvede pouk slovenščine.

 
Tiskovno sporočilo medijem PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 02 Februar 2010 13:41
Včasih je bila Iskra – Glas komunistov (in neopredeljene levice), mesečnik, ki je redno izhajal in dosegal na stotine slovenskih družin in posameznic ter posameznikov, ki so lahko od blizu in iz prve roke pridobivali informacije o dejavnosti tedanje SKP, ampak tudi v splošnem lahko izvedeli za stališča in komentarje tako imenovane širše neopredeljene levice v odnosu do najbolj žgočih in aktualnih političnih tem, mednarodnih in italijanskih dogodkov – in seveda tudi v odnosu do zamejskih dogajanj.
 
<< Začetek < Prejšnja 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Naslednja > Konec >>

Išči na spletu Iskraonline.eu