07:52:58

Všečkaj nas

Sledi nas na Twitterju

Prva stran
Sporočilo
Slovensko pričevanje iz Venezuele PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Torek, 05 Februar 2019 12:48
https://tse3.mm.bing.net/th?id=OIP.eS6g77CkMDc1nkwfenbzQQHaDL&pid=Api
Karolina Koglot je Slovenka, ki že zdavnaj živi v Venezueli. Naprošena, naj pove svoje vtise, je napisala svoje kratko pričevanje. V domači slovenščini, ki pa je vsem razumljiva. Berite, ker je iskrena in resnicoljubna.

"Me predlaga naj sporocim kot previbalka venezuele, kaj se dogaja. Tezko mi bo, kajti moja slovenscina je zelo groba. Ce ste potrpezljvi bom poskusila na kratko in po domace kaj povedati: Osnovno smo zrtev EEUU*, nas greh je biti zeloooo bogata dezela, zelo suverena in borbeni so venezuelci; seveda obstajao budale kot povsod ki ne razumejo geostratesko in politicni status drzave. Seveda obstajajo tistih ki samo gledajo nadaljevanke, tistih ki so navezani na materialnost in trenutno se kuhajo vec faktoriji ki im vzamejo to veselje. Recimo trgovci in podjetniki ki imajo ukaz nabijati cene, kljub temu da presednik skoraj vsak mesec dviguje place. Recimo te isti trgovci in podjetniki skrivajo hrano in prodajajo samo nekaterim da tudi dvakrat zasluzjio in kupevalec zgubi.
Lazejo ko pisejo da smo lacni, sploh ni res, ta dezela je tako plodna da plunis pa bo banana rastla. Kupna moc ljudstva je v minimalen nivo, je pa cudez kako se ljudi znajdejo. Vsak dan spreminjiao cene na vzgor, kar je navezano na paralelni monetarni faktor, imenovan DOLAR Paralelo, po tej poti se drzjio trgovci. Zmankujejo zdravila, rezervni deli, guma, akumulatoriji, NIKE majce in cevlje (zelo pomembno), itd, ampak res je da imamo strogi ameriski boikot za uvazanje, financni bojkot, diplomatski bojkot, medjiska mednarodna mafjia samo lazi pisejo kao da bo tukaj civilna vojna, tega se ne bo zgodilo kajti vsi venezuelci, (vsi) ne samo Chavista, vedo iz kje to izvira.  Na kratko, kdor pozna kubansko zgodbo, irakso zgodbo, libijsko zgodbo in sirsko zgodbo dobro ve kje smo. Kar lahko potrdujem da venezuelci so borbeni, so dostojanstveni in se bodo borili. Morebiti americani uderejo v drzavo, ampak sem prepricana da ven ne bodo mogli. Tako da ce nekdo hoce detajlov mi lahko uprasa po tej poti, kajti bom cele dneve pisala in pisala. Ce pa bo kaj narobe, takoj bom sporocila. Viva Venezuela, Viva Eslovenia, Viva Tito, Chavez y Maduro. Lo demas es pura mierda traidora!!!!!!"
Zaključke potegnite sami. Upam, da bomo na pravi strani zgodovine.
* EEUU: Estados Unidos, ZDA
LAST_UPDATED2
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Išči na spletu Iskraonline.eu

feed-image Feed Entries