11:15:36

Všečkaj nas

Sledi nas na Twitterju

Prva stran
Sporočilo
Kam zanaša jato sardin? PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Petek, 29 November 2019 21:32

Risultati immagini per sardine

Zbirajo se na trgih domala vseh italijanskih mest, prepevajo Bella ciao, vzklikajo proti sovražnemu govoru in Salviniju, a nočejo zastav, niti strankarskih simbolov, čeprav na skorajšnjih deželnih volitvah podpirajo levo sredino, točneje demokratsko stranko in njene kandidate. Poudarjajo, da niso ne levi, niti desni...

 

 

 

Ali lahko rečemo, da je skrajno pozitivno, če se je ljudstvo zbudilo, predvsem mladi in ženske? Seveda. Tudi z njihovim nasprotovanjem se lahko strinjamo, vendar imamo pravicoi misliti, da je pri vsem tem nekaj nedorečenega. To je odsotnost pozitrivnih predlogov in stališč. Kaj menijo o migracijah in libijskih lagerjih, in kaj o čl.18 delovnega statuta, o EU in NATO paktu, zaradi katerih se veča strošek za oboroževanje in krči socialna država?

In še- Samooklicani voditelji gibanja sardin pravijo, da so proti populizmu, a to, kar delajo je tudi populizem. Kakšni so njihovi cilji? Podpora levi sredini? Nič hudega, a naj jo izpovedo iskreno in brez ovinkarjenja. In potem? Zdi se, da je njihov program na kratek rok in da bo gibanje splahnelo tako, kot podobna v preteklosti. Ringaraja, vijlčasto ljudstvo in podobno.

In vendar je gibanje pozitivno, ker se je javnost prebudila in spoznala nevarnost reakcionarne desnice. Na nas, komunistih in levičarjih pa je, da v dialogu z njimi poudarimo tudi druge zamolčane vsebine, kot so boj za socialno pravičnost, delo, mir in torej proti imperializmu, ki v imenu ¨"zelenega kapitalizma" že ropa in mori v Latinski Ameriki in Bližnjem vzhodu.


LAST_UPDATED2
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Išči na spletu Iskraonline.eu

feed-image Feed Entries