10:15:16

Všečkaj nas

Sledi nas na Twitterju

Prva stran
Sporočilo
Fedriga obseden z zapiranjem meja PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Nedelja, 23 Februar 2020 20:14

 

Risultato immagini per vrste na mejah

Predsednik deželne vlade Furlanije Julijske krajine, ligaš Massimiliano Fedriga, je od nekdaj obseden z željo, da bi zaprl mejo s Slovenijo. Začel je govoriti o zidu ali mejni ograji že pred časom, da bi preprečil prihod beguncev v Italijo. Zdaj pa je zagrabil za priložnost, ki mu jo daje preplah zaradi pojava okužb s koronavirusom v Lombardiji in Venetu. Oklical je izjemno stanje, dal zapreti univerze, govori celo o prepovedi javnih prireditev. In to ob dejstvu, da v naši deželi ni primerov okužbe in da je zdravstveni sistem dobro pripravljen na morebitne karantene.

 

 

Toda on se ne da. Od vlade je zahteval, naj na mejah uvede kontrole, kakršne veljajo zdaj na letališčih in želežniških postajah. Iz Rima je dobil negativni odgovor.

Se zavedamo, kaj predlaga Fedriga? Vrste na Frnetičih, kontrolo dokumentov in zdravstveno kontrolo vsakega posebej. Torej dolge vrste in dejansko zaprtje meja, saj bi slovensko italijansko mejo prečkali samo tisti, ki bi jim to bilo zares nujno. Prekinjeni bi bili v desetletjih ustvarjeni vsakodnevni stiki. Deset tisoč ljudi, ki vsak dan gre čez mejo zaraid dela, bi bilo v hudih škripcih. In vse zato, ker Salvinijev kamerad zganja propagando na koži sicer zaskrbljenih ljudi. Naj bi ga bilo sram. A ne bo, ker je nesramen.

LAST_UPDATED2
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Išči na spletu Iskraonline.eu

feed-image Feed Entries