11:04:23

Všečkaj nas

Sledi nas na Twitterju

Prva stran Rubrike
Sporočilo
Rubrike
DS in SSk na poti nekoliko boljšega sodelovanja? PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sobota, 31 Oktober 2009 21:33
Terpin ocenjuje, da so bili volilci SSk marsikje med odločilnimi za zmago nove deželne tajnice DS Debore Serracchiani. (…) Z novo tajnico so se že veckrat sestali in načeli najbolj žgoča vprašanja, ki jih namerava  - kot je sama jasno napovedala – tudi čim prej rešiti. Terpin navaja skupno upravljanje občin Sovodnje, Doberdob, Števerjan in Zgonik. (Pd, Alpe Jadran, 31/10/09) 
 
Terpin ni zdržal niti par dni, pa je že izstavil svoj račun za podporo SSk novi deželni tajnici Debori Serracchiani. In kaj zahteva? Skupno upravljanje omenjenih občin, se pravi razbitje enotnih levičarskih uprav. Upajmo, da se bodo o tem izrekli Demokrati v omenjenih občinah, da bomo vsaj vedeli, pri čem smo. Predlog je Terpin iznesel tudi pred nekaj leti, a so ga zavrnili predvsem volilci.
 
Razlogi za vztrajanje PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Četrtek, 29 Oktober 2009 21:21
Novogoriški župan Mirko Brulc je včeraj v goriškem spominskem parku na Korzu Italia položil venec k obeležju, ki je posvečen 665 občanom, ki so jih jugoslovanske oblasti deportirale po koncu druge svetovne vojne. (Primorski, goriški prostor, 29/10/09) 

Zaman smo čakali, da bi tudi goriški župan Romoli šel v Trnovo in se poklonil padlim. Pač pa je na lapidariju bilo svoj čas  izklesano tudi ime prof. Rada Bednarika, ki je še desetletja po vojni poučeval na slovenskih šolah  Prikazen? 

 
Al njega ni, al njega od nikoder ni... PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Četrtek, 29 Oktober 2009 21:14
V soboto bo Videm prava prestolnica večjezičnosti, saj bosta v glavnem mestu Furlanije dopoldne in popoldne na sporedu dve različni prireditvi, ki bosta v ospredje postavili prav večjezičnost, manj razširjene in jezike narodnih manjšin ter njihove izdajateljske, glasbene in kulturne produkcije, ob tem pa tudi pomembno vlogo, ki jo imajo manjšine pri povezovanju različnih skupnosti, deželnih in čezmejnih. (Primorski dnevnik, 29.10.09)

Videmskega simpozija se ne bo udeležil evropski poznavalec manjšinskih problemov prof. Bojan Brezigar, bivši glavni urednik Primorskega dnevnika in trenutno član strokovnega sveta Janševe SDS. Joj!
 
Lunatik PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Četrtek, 29 Oktober 2009 21:02
Terpin je tudi prepričan, da ne moremo ciklično »reševati gledališča in Primorskega dnevnika, če je gledalcev in bralcev vedno manj«. Del manjšine naj ne bi bral našega časopisa, ker ga slednji diskriminirana, tudi zato, ker »poroča z Lune« (Primorski dnevnik, 29.10.09)

Tudi Slovenci pravimo, da nekoga “nosi Mesec” in da je Terpin pravi lunatik vedo povedati domala vsi. Da bi SSG in Primorski ugajala Terpinu bi moralo prvo dati na program dramska dela Karola Wojtile (zakaj ne?), Primorski pa bi moral objavljati po tri članke dnevno o Grofici Marici. 
 
Di Piazza dixit PDF natisni E-pošta
Prispeval Redakcija   
Sreda, 28 Oktober 2009 21:19
«Mi piace molto Pavsic - fa eco il sindaco Di Piazza - è persona di grandissima intelligenza». (Il Piccolo, 28.10.09).

Pavšič je star socialist in se gotovo spomni Pietra Nennija, ki je govoril tako: “Če me desničarji hvalijo, sem ga gotovo posral.”
 
<< Začetek < Prejšnja 21 22 23 24 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Išči na spletu Iskraonline.eu

feed-image Feed Entries