Koga so ubili ameriški specialci?

Ameriški specialci so te dni ubili Osamo Bin Ladna, voditelja zloglasne teroristične organizacije Al Kaida. Pri tem so pobili tudi ljudi, ki so bili z njim. Truplo so odvrgli v morje, da bi grob ne postal simbol za islamske množice.

{jcomments on}

 

         Vendar je zgodba o lovu in umoru Osame Bin Ladna v marsičem zagonetna in lažna, saj odpira niz vprašanj.

         Kako to, da je vodja največje teroristične mreže na svetu živel v vili sto metrov od oficirske šole pakistanske vojske? Kakšno vlogo so imele pri zaščiti Osame Bin Ladja pakistanske varnostne sile, ki so sicer pod ameriško kontrolo, saj je Pakistan strateški zaveznik ZDA?

         In še. Poglejmo Osamov življenjepis. Saudki milijarder je bil konec sedemdesetih let najet kot plačanec v boju s sovjetsko vojsko v Afganistanu. S svojo »islamsko brigado« se je znašel na računalniškem seznamu agencije CIA, ki jih je plačevala in usmerjala. Po arabsko se »banka podatkov« reče – Al Kaida.

         Iz Afganistana se je Osama podal, vedno kot ameriški plačanec, v nekdanjo Jugoslavijo, kjer je v Bosni vodil afgansko skupino mužahedinov, znanih po tem, da so klali levo in desno. Tako, da so v Daytonskem sporazumu izrecno določili, da se za pomiritev BiH mora iz njenega ozemlja umakniti 400 afganskih mužahedinov. Res so šli, večinoma na Kosovo, kjer naj bi Osama sodeloval pri ustanavljanju UČK.

Tam naj bi se njegovo sodelovanje z ZDA nehalo. Podal se je v Sudan in od tod v Pakistan, kjer je pod okriljem tajnih služb te ameriške zaveznice oblikoval skupino teroristov, ki je zakrivila atentat na newyorške nebotičnike.

         Za ostale podatgke in zagonetke svetujemo vsem, naj si ogledajo DVD s filmom amriškega režiserja Michela Moora o 11/9.