Neverjetno: Berlusconi ‘ma rad SKGZ!

SKGZ je poslala občilom sledeče tiskovno sporočilo. NEVERJETNO!!!

“Predsednik italijanske vlade Silvio Berlusconi pobliže sledi dogajanju znotraj slovenske narodne skupnosti in to je pismeno potrdil predsedniku SKGZ Rudiju Pavšiču ob priložnosti prejetja trojezične predstavitvene publikacije »Za skupno rast«, ki jo je krovna organizacija izdala z namenom, da predstavi svoje delo in razvejano dejavnost včlanjenih organizacij, ustanov in društev.

 

»Želim vam izraziti pozitivno oceno o vaši organizaciji«, piše v dopisu predsednik Berlusconi, »za opravljeno delo v korist slovenske narodne skupnosti in vam zaželim čimveč uspeha pri nadaljnih načrtih«.

Podobne želje za uspešno prehojeno pot Slovenske kulturno gospodarske zveze in včlanjenih organizacij je pismeno izrekel tudi predsednik Poslanske zbornice Gianfranco Fini.

Predsedniku SKGZ je pismene čestitke in pohvale ob izidu informativne publikacije izreklo več predstavnikov ištitucij in javnih uprav, tako iz Italije in Slovenije ter samih evropskih sredin.”

Ma kaj verjamejo, da je Berlusconi bral brošuro in da pisma ni napisal eden od funkcionajev v Palači Chigi? O sancta simplicitas!

Trst, 4. avgusta 2011