Vsiljena “tehnična” vlada za Italijo z omejeno suverenostjo



Berlusconija niso zapodili Italijani, niti parlament z nezaupnico opozicije, pač pa evropski in ameriški finančni špekulanti, ki so pritisnili italijanski gospodarski sistem ob tla in vsilili svoje nove vladarje.

{jcomments on}

To pa je izvirni greh Montijeve „tehnične“ vlade, ki se pripravlja, da opravi socialno mesarijo po naročilu novih gospodarjev države, o kateri lahko upravičeno rečemo, da je z omejeno suverenostjo.

To, da tehnično vlado podpirajo vsi, od demokratov do Berlusconijevih pasdaranov, ni prednost, pač pa tragedija, kajti vlada s tako parlamentarno podporo lahko počne s socialnimi pravicami kakor svinja z mehom.

Že se govori o liberalizaciji tržišča delovne sile (beri odpusti iz službe) in novi reformi pokojninskega sistema, medtem ko je sporna obdavčitev velikih premoženj, kateri nasprotuje desnica.

Bomo videli. Sestava Montijeve vlade priča tudi o novi moči Vatikana in obnavljanju krščanske demokracije. V vladi je glavni mož bančnik Passera, v ekipi pa so predvsem ljudje iz ameriške banke Goldman Sachs.

Skratka, v imenu antipolitike nam je zavladala finančna elita, edina prava in resnična kasta.

V pričakovanju socialne napetosti in političnih razkrojev, ki jih ta vsiljena enoglasnost prinaša, je prej ko slej aktualna enotnost na levici, predvsem komunistov.