Lista Državljanske revolucije združila levico pred februarskimi parlamentarnimi volitvami

Tako je levica vendar našla skupno pot in s pomočjo civilne družbe oblikovala skupno listo, ki bo alternativa lliberizmu, montizmu in berlusconizmu.

Listo “Državljanske revolucije” podpira vsa levica: obe komunistični stranki, zeleni, Italija vrednot in gibanje za spremembe. Po vsej državi potekajo javne skupščine, na katerih razpravljajo o kandidaturah, ki tokrat ne bodo samo za poklicne politike, pač pa, prav nasprotno, predvsem za ljudi, ki so se izkazali v socialnih bojih, na področju kulture in znanosti. Lista “Državljanske reviolucije” bo nepovezana, ker je Bersanijeva DS v bistvu odklonila pogovor z njo, saj ji bivši palermski protimafijski prokurator Antonio Ingroia ni po godu, kakor tudi ne njegovih deset točk. Bersani in Vendola raje gledata na desno, k Montiju, ki snuje svoj konzervativni center računajoč, da bo postal jeziček na tehtnici. Zanimivo je, da je DS zapustilo več poslancev, ki so se pridružili Montiju. 

Listi Državljanske revolucije so se medtem pridružile pomembne osebnosti, od pevke Fiorelle Mannoja do karikaturista Vaura Senesija, od časnikarja Ruotola do diisdentov, ki zapuščajo Vendolo in SEL ter vrste Grillove liste petih zvezdic. Po prvih javnommenjskih raziskavah ima liosta Državljanske revolucije že več kot 5% in bo torej gotovo presegla vstopni prag.