“Udart. In konc!” (Boris Kobal, 1)

To kar se dogaja z Novim Matajurjem je višek  ciničnega, a sistematične raznarodovanja na teritoriju Beneških Slovencev. To je nekultura in nespoštovanje pravne države.Barbarizem Montijeve vlade, ki sta jo podprla tako Berlusconi kot vsa Bersanijeva levica v kateri sedijo tudi naši ljudje. Zato izrekam vso svojo solidarnost delavcem Novega Matajurja, ki vztrajajo na okopih pravičnosti in etničnega ponosa. Na žalost ni edini Novi Matajur, ki je nastradal pod taktirko tehnične vlade in še prej fašistične desnice tistega, ki danes spet obljublja Indijo Koromandijo.

{jcomments on} 

Slovenci smo žrtve nedorečenega zaščitnega zakona, ki se itak ne izvaja in bi bil še kako potreben totalne revizije. Na ta račun stojijo projekti kot so glasbena šola kot samostojna sekcija tržaškega Tartinija, ali pa vrnitev narodnega Doma v Trstu pri sv. Ivanu, vrnitev, ki bi se morala zgoditi že pred sedmimi leti, ali pa obljubljeni sedež največje slovenske šole v Špetru Slovencev, Trgovski dom v Gorici in še in še bi lahko naštevali.
Sramota, ki jo nobena omizja ne morejo oprati. Dovolj imamo praznih blebetanj. Dajte nam kar je naše! Če bom izvoljen se bom  boril proti takemu nizkotnemu preziru. Očitno ni vseeno kdo nas predstavlja v Rimu. Prijatelji iz Novega Matajurja, z vami sem v teh težkih trenutkih. Držite se…borba se nadaljuje.
Vaš Boris Kobal