V nedeljo in ponedeljek glasujmo za listo Državljanske revolucije (Ingroia)

Volitve so tu. Bralcem Iskre priporočamo, da oddajo svoj glas listi Džavljanske revolucije (Ingroia) in to iz več razlogov. 

 

1. Ker je Državljanska revolucija edina, ki poudarja svoje nasprotovanje liberlističnim politikam Montijeve vlade in, še prej, Berlusconijevega kabineta. Proti Montiju in Berlusconiju, ker sta pripeljala Italijo na rob prepada, obubožala ljudstvo v korist kapitala, bank in osebnega podjetja. 

2. Državljanska revolucija je zategadelj alternativa desnici, tisti folklorni in oni drugi, nevarnejši, ki jo sestavljajo nekakšni strokovnjaki in bankirj. DR je zato proti paktiranju Demokratov in SEL z Montijevo desnico. Pripravljeana je podprerti levosredinsko koalicijo, če se ne bo povezala z desnico in konzervativno sredino. Je torej protiutež desnici. 

3. Državljanska revolucija dosledno zagovarja republiško ustavo in njeno izvajanje, torej demokracijo na delovnem mestu, sindikalno svobodo, pravice manjšin. 

4. DR je proti frazerskemu in fašistoidnemu populizmu, ki ga v Italiji predstavlja Grillo. Mnogo ljudi misli, da je glas za Grilla izraz levega protesta, a ni tako. Vsebina njegovega programa in predvsem njegovo početje kažejo, da se za njegovim avtoritarizmom skrivajo politične skomine, ob katerih ti srh gre po telesu. 

5. Tu pri nas je glas za DR tudi izraz protesta zaradi slepomišenja in obotavljanja “demokratov”, ko gre za naše pravice. Razumemo upor zgoniške sekcije DS, vendar ne razumemo, zakaj jo še podpirajo. 

6. Najhujši možen scenarij bi bil, če bi DR ne presegla vstopnega praga, ki ga postavlja “porcellum”, medtem ko bi Grillo prejel stotino poslancev, Bersani zmagal in vladal z Montijem.