Za čimprejšnjo obnovo KPI

Želja po združitvi vseh komunistov v eno samo stranko, torej po obnovi KPI, je na levici prisotna že dolgo časa, zdaj pa zadobiva operativne značilnosti. Ustanovljeno je bilo združenje, ki zasleduje ta cilj, v katerega so se vpisali posamezniki in cele organizirane skupine. Prvotni poziv je podpisalo 500 osebnosti iz vrst levice, ki menijo, da je v Italiji potrebna obnovljena KPI, ki bi v Fronti levih sil sodelovala tudi z drugimi strankami in gibanji, ki pripadajo drugim političnim ideologijam, a jih druži nasprotovanje kapitalizmu in neoliberalnim politikam, ki jih v Italiji predstavlja PD.

{jcomments on}

 

Po Italiji je bila vrsta pobud in srečanj na to temo. Pomembno bo srečanje v Rimu, 20.decembra, na katerem bo načrt obnove KPI zadobil bolj konkretne oblike. Govori se, da bo nova združena stranka komunistov ustanovljena do pomladi.

V naši deželi je poziv za obnovo KPI podpisalo več osebnosti. Med njimi so zgodovinarji Alessandra Kersevan, Claudia Cernigoi, Dario Matiussi, vsestranski družbeno kulturni delavec Aldo Rupel, mlada Sara Matijačič in drugi.

Prvi debatni večer s predstavitvijo pobude javnosti bo v sredo, 10.decembra, ob 19.30 b ljudskem domu v Gradišču ob Soči, na glavnem trgu Unita’ 11.

Spregovorili bodo pobudniki združenja Claudia Cernigoi, Aldo Rupel in Sara Matijačič. Razpravo bosta sklenila član vsedržavnega vodstva SKP Bruno Steri in deželni tajnik SIK Stojan Spetič.