Pilatovska in nazadnjaška Slovenija

 

 Rezultat iskanja slik za referendum v sloveniji

Rezultat referenduma o pravicah istospolnih parov je znan. Dve tretjini Slovencev in Slovenk je ostalo doma in ni volilo. Vredni poncija Pilata. Na volišča je šla tretjina. Dve tretjini sta bili PROTI zakonu, ki je bil ob veljavnem kvorumu torej razveljavljen, ena tretjina je bila ZA. S tem se je izkazala “laičnost” slovenske liberalne sredine z žicarjem Cerarjem na čelu. Tudi vpliva katoliške cerkve, ki se je Sveto leto usmiljenja sploh ne tiče, ne gre zanemarjati.

 

{jcomments on}

Kaj sedaj? Nekateri pravijo, da bi bitko proti diskriminacijam istospolnih parov nadaljevali na ustavnem sodišču, a se zdi bob  ob steno. Ustavno sodišče je namreč tisto “janševsko”, ki je sploh dovolilo ljudsko glasovanje, kjer večina odloča o mpravicah manjšine. V omikani družbi je to nedopustno. 

Bitko proti diskriminacijam je treba nadaljevati predvsem s seznanjanjem in mobilizacijo javnega mnenja. Kajti zmagali so ljudje, ki so na debelo manipulirali z otroki (Za otroke gre) in vzbujali v javnosti prastrahove. Mar se bosta zdaj otrokom v Sloveniji celida med in mleko? Mar bodo zdaj dobili vsi brezplačno hrano in toplo obleko? Bodo odslej zaščioteni pred nasiljem in nadlegovanjem v zakristijah in družinah? 

Levica mora zdaj stopiti v prvo vrsto bitke za pravice otrok. Tiste prave.