Stara nova vlada

Rezultat iskanja slik za governo gentiloni

Italija ime novo vlado, ki jo vodi dosedanji zunanji minister Paolo Gdentiloni. Na njegovo mesto v Farnesino gre nekdanji notranji minister Alfano, na njegovo mesto pa Minniti. Mario Eleno Boschi, ki je sicer obljubljala z Renzijem, da bo vlado zapustila, če bo poražena na referendumu, je Renzi, še vedno tajnik PD, vsilil kot podtajnico v predsedstvu vlade z verjetnim pooblastilom za dejanost tajnih služb!

{jcomments on}

Druga avtorica propadle ustavne reforme Anna Finocchiaro pa bo zasedla njeno mesto ministrice za reforme… Kataere, ne vemo. Morda volilne, ker je to edini pogoj, da bi Italijani šli na volitve še pred pomladjo. To si želijo skoraj vsi, ker se boje drugega referenduma o zloglasni job’s Act in ponovni uveljavitvi 18.člena delavskega statuta proti krivičnemu odpuščanju z dela.

Komunisti tej vladi nasprotujemo, kakor tudi parlamentarna levica. Potrebno pa je, da se na levici začnemo dogovarjati o oblikah povezovanja in enotnosti še pred volilno praizkušnjo, da nas ne doleti nepripravljene. Kdor je doslej okleval se bo pač moral odločiti.