Izkrivljeno novoletno mirovništvo

Rezultat iskanja slik za aleppo liberata

(Na sliki ljudsko slavje ob osvoboditvi Alepa)

Na dan Novega leta bodo tudi tokrat v Trstu priredili popoldansko „manifestacijo za mir“, ki se bo zaključila z mašo nadškofa Crepaldija.

 

{jcomments on}

 

Posvečena bo solidarnosti z otroki, ki so žrtve vojne v Siriji. Lepo. A tudi zavajajoče, saj je prav na novoletni dan predvidena prekinitev bojev na osnovi dogovora o premirju, ki so ga dosegli Rusi, sirska vlada, Iran in Turčija. Sledila bodo mirovna pogajanja. Boji se bodo nadaljevali samo z borci t.im. „islamske države“ ali Daesh.

Škoda za mirovnike, ki so v preteklih mesecih že organizirali podobne dvoumne pohode v znak solidarnosti z Ukrajino, pozabljajo pa na druge dogodke, ki jih zahodna propaganda ne obravnava. V premislek Odboru Danila Dolcija, ki se obrača v grobu, samo podatek, da so v minulih mesecih v Filipinih pobili milijon ljudi z izgovorom boja z mamili. Dejansko je šlo za poboj vseh nasprotnikov režima, sindikalistov, študentov, muslimanov, komunistov in podobnih nevarnih disidentov. Sam filipinski predsednik se je pohvalil, da je lastnoročno ustrelil več sto „mamilašev“… Poboj na Filipinih spominja na tistega, ki so ga pod režijo ameriške Cie priredili v Indoneziji pred pol stoletja. Tudi tedaj so ubili milijon komunistov. Ob popolni tišini nedolžnih dušic, ki govorijo o miru, v resnici pa služijo (zavestno ali ne) ameriški in zahodni propagandi, pozabljajo pa, kdo je vse te vojne in poboje zakuhal.