Za Obamo je vsega krivo…vreme

Rezultat iskanja slik za obama a milano maggio 2017

Barack Obama, dosedanji predsednik ZDA, pa tudi sicer Nobelov nagrajenec za mir, ki je zanetil več vojn kot njegovi predniki, se je te dni mudil v Milanu, kjer je predaval o podnebnih spremembah in hrani. Za svoje predavanje, ki je trajalo manj kot eno uro, je prejel večjo vsoto denarja, hotelsko pogostitev za 8 tisoč evrov, medtem ko so poslušalci morali plačati vstopnino 850 evrov na osebo. Med gostitelji je bil, kajpak, tudi novi tajnik PD Matteo Renzi.

 

{jcomments on}

 

Zanimivo je vedeti, kako ameriški senator predstavlja svoj pogled na podnebne spremembe in njihove posledice.

V svojem predavanju je nanizal, sintetično povzeto, naslednje misli: podnebne spremembe so sad pretirane emisije dušika in drugih plinov v atmosfero, podnebje je zategadelj bolj vroče. Ker je bolj vroče, se pridelek hrane manjša. Ker je hrane manj, je dražja. Ker je dražja je čedalje več ljudi lačnih, kar vzbuja napetosti. Napetosti ustvarjajo pogoje za vojne. Vojne in lakota povzročajo beg ljudi, torej migracije.

Skratka, vsega je krivo podnebje. Ne kapitalizem, ne imperializem, ne finančne špekulacije, ne vojne za nafto, plin ali vodo.

Samo podnebje!

In so mu celo ploskali.