Desnica v slovenskem parlamentu prepovedala referendum o orožju!

Ljudstvu so tako odvzeli besedo in pravico, da se izrečejo, kakor jim ustava zagotavlja. Razpravljalci iz levih klopi so večkrat poudarili, da je Slovenija tako zdrknila navzdol na lestvici demokracije in se močno približala avtoritarnemu režimu, kjer so ljudje le podaniki, brezpravna rsaja, ki mora ubogati vlado in njenega vodjo.

Seveda se bodo pobudniki referenduma pritožili na ustavno sodišče, v upanju, da v njem ne bo prevladala konzervativna večina, kakršno sta oblikovala Janša in predsednik Pahor.

Gotovo pa je, da so vladajoči dali krepko klofuto državljanom in državljankam, ki so na mrazu, spoštujoč razdaljo in z maskami na obrazu, tudi uro čakali v vrsti, da so lahko podpisali za referendum.

Obenem pa so se še enkrat izkazali Janševi kolaboranti, poslanci SMC in Desus, na katere najbrž zaman čaka koalicija ustavnega loka. Tako pasje zvestobe si res ni nihče pričakoval. Saj bi se lahko vzdržali ali bili odsotni. Tako pa so pokazali, da so le lutke v rokah “Velikega vodje”. Iskreno povedano, takih ljudi leva sredina ne potrebuje.

Možno je sicer, da se bodo dobro prodali (za stolčke ali druge obljube), a na take se ni moč zanesti.