BORRELL

"Navalny je žrtev, takoj na prostost! Putina vodi grozna norost!" "Rusija simbol demokratske je bede!" Za rapperja španskega pa niti besede.

Naši, njihovi…

piše Aldo Rupel Koliko izvorov zlega nasprotovanja v pojavnosti naši – njihovi! Ste toliko stari, da se spominjate šolskega Atlasa inštituta De Agostini? Na eni izmed prvih strani smo našli vrsto posnetkov „različnih človeških ras“.

Gibanje je življenje

Piše Aldo Rupel Zdravstvena tragedija je usmerila našo družino pred skoraj pol stoletja v iskanje zakonitosti dojemanja od prvih mesecev življenja dalje. Napisanih je bilo mnogo knjig in napotkov, kako bogatiti izkušnje, ki naj pripeljejo do znosnega bivanja v človeški skupnosti brez prevelikih težav v socializaciji.

S FIGO V ŽEPU…

Piše Aldo Rupel V goriškem mestnem rajonu Podturn uspešno deluje furlansko usmerjeno Središče za ohranjanje ljudskega izročila. Cvet v gumbnici društvenega odbora je vsakoletna objava raziskovalno informativne revije Borc San Roc (Naselje sv. Roka). V njej je vsakič po dve desetini prispevkov z dodatkom nekaj drobnarij o zaslužnih krajevnih in...

OSTUDNO

V znaku zdaj zmaja se vse to dogaja, da , kjer ni ponosa tam smrad vse oplaja. Imamo bankirje in spet kavalirje, zelene rasiste in sluzaste gliste. Vsi voli in kravce verjamejo v pravce: da zmaj ni bav bav, lep princ bo postal!

10.februar: Narod naš dokaze hrani…

Piše Aldo Rupel Najprej o tistem, kar me ne čudi. Začetek uradnemu revizionizmu sta v Italiji botrovala z javno potezo Violante in Fini. Tedaj smo nejeverno zmajali z glavo in se spraševali, kje se je skuhala tista njuna pogruntacija o zakrivanju dogajanj po drugi svetovni vojni. Ob meji so dogajanja...