*** Blob ***

Mi gremo naprej!

B.Pahor odlikoval Deboro Serracchiani (PD, 1.stran)
Rimski parlament zavrnil zastopstvo narodnih manjšin (PD, 11.stran)
No comment!

{jcomments on}

 

Nekaj dni pozneje…

Ob tem so opozorili tudi na to, da Slovenci še vedno nimajo zajamčenega zastopstva v italijanskem parlamentu. (PD, o srečanju z Brglezom v Tolminu)

In ga tudi ne bodo imeli, saj se Renzi požvižga na zakone.

Skupaj zmoremo!

Ivan Peterlin o tem, kako bo ZSŠDI letos organizirala skupno Prešernovo proslavo. (PD, Alpe Jadran)

Janševa „Demokracija“ pa našo športno zvezo napada, češ da je sredstvo poitalijančevanja slovenske mladine. Kaj jim Terpin in Brezigar, ki je celo bil predsednik ZSŠDI, niso nič rekli?

Slovenec povzročil preplah na letališču Fiumicino

Po preživeti noči je že na prostosti. Za incident je najbrž kriv nesporazum. (PD)

Verjetno je govoril „po našim“ in ga niso razumeli.

Župani naj pohitijo

Podpredsednik deželnega sveta Igor Gabrovec po odobritvi reforme krajevnih uprav s prisilnim združevanjem občin in velikih mest. (PD)

Laški sosedje pravijo „pezo el tacon del buso“, mi pa bi rekli, da je zvoniti po toči prepozno. Predstavnik Ssk se je vzdržal glasovanja, ker ni imel dovolj poguma, da bi volil proti. Zdaj pa nas uči, kako naj popravljamo to, kar je bilo zafurano.

Socialdemokrati

Predsednik SKGZ Rudi Pavšič čestital novemu predsedniku SD Dejanu Židanu.

„Vrednote, ki jih SD zagovarja v okviru evropske socialne demokracije, lahko pomagale najti odgovore na zapletena in nelahka vprašanja. Tudi naša organizacija, ki se prepoznava v teh vrednotah, se posebej zavzema, da bi se tudi v prostoru, kjer živimo, uveljavile vse tiste dinamike, ki bodo naši skupnosti prinesle boljše perspektive in ji zagotovile osnovo za nadalnje uveljavljanje.“

SKGZ je bila nekoč titovska, potem laično leva, zdaj pa kar naravnost socialdemokratska. Še malo, pa bo samo še „democrat“?