Nedeljski referendum v Sloveniji: ZA pravice manjšin!

 Rezultat iskanja slik za čas je za

Prihodnjo nedeljo bo v Sloveniji referendum. Pa ne o bodečih žicah, pač pa o noveli zakona o družinskih skupnostih, ki dopušča tudi istospolne zveze, katerim priznava nekatere socialne pravice. Janševa desnica in klerikalci so zagnali vik in krik in hočejo to razveljaviti. Pri tem uporabljajo lažno geslo „za otroke gre“, ker daje zakon istospolnim parom tudi možnost, da se potegujejo za posvojitev otrok.

{jcomments on}

 

Napredni in omikani državljani RS bodo glasovali ZA ohranitev zakona, ki je podoben zakonom, sprejetim v marsikateri evropski in drugih civiliziranih modernih državah.

Gnusna je propaganda reakcije, ki se skriva za otroki, medtem ko ni niti bevsknila, ko so bili žrtev pedofilov v črnih kutah.

Res je, da v Sloveniji letno posvojijo 30 otrok in zanje prosi sto družin. Istospolni pari vedo, da imajo le malo možnosti, vendar jim te pravice ni mogoče kratiti. Raje imeti dve mamici kot nasilnega očeta in pijano mater. Navsezadnje o posvojiteljih odločajo pristojni organi, ki so strogo selektivni.

Vendar gre pri tem referendumu za nekaj hujšega. Ustavno sodišče ga je namreč dovolilo, čeprav gre za odločanje večine o pravicah manjšine. To pa je proti vsem civilizacijskim normam.

V Trstu živi več sto zamejcev, ki so tudi slovenski državljani. Naj se zavedajo, kaj bi pomenilo, če bi v naši deželi razpisali referendum o odvzemu pravic slovenske manjšine. Kaj bi rekli mi?

In še zadnja misel. Referendum bo stal državo 4 milijone evrov proračunskega denarja. S tem denarjem bi lahko pomagali revnim otrokom, ki jih res ne manjka, posebno še v teh kriznih časih. Lahko bi jim nudili malice, knjige, obleke, javni prevoz in še kaj.

Zato bomo v nedeljo obkrožili ZA!