Sramoten dogovor Serracchiani – Di Piazza

Rezultat iskanja slik za serracchiani di piazza

Neverjetno. Predsednica deželne vlade, sicer tudi podtajnica državne PD, se je srečala na štiri oči s tržaškim desničarskim županom Robertom Di Piazzo in ga prepričala, naj ne zapusti Julijske medobčinske zveze. Za nagrado mu je prepustila 6,25 milijona evrov v proračun…

{jcomments on}

Kaj naj poreko vsi furlanski in slovenski župani, ki so se upirali vsiljenemu združevanju, a jim je deželna oblast sporočila, da jim bo skrčila proračune za tretjino, poleg tega pa ne bodo mogli niti nadomestiti vseh uslužbencev, ki bodo šli v pokoj. Samo polovico.

 

Grožnje, izsiljevanje na eni strani, po drugi pa denarna nagrada Di Piazzi. Mar bi tudi naši župani zagrozili z izstopom, pa bi jim Debora Serracchiani nekaj primaknila? Ali pa tudi ne, saj zanjo, kot za druge oblastnike PD velja pravilo iz srednjega veka: “Šibki pred močnimi, surovi do šibkih.”

Sramotno!

 

PS: Serracchianijeva je za naš dnevnik postaja skoraj narodni heroj, ker je zahtevala vključitev slovenščine v ustavo dežele Koroške. Da bi kaj takega vključili tudi v deželni statut Furlanije Julijske krajine ji niti na misel ne pride. Podobno zahtevo so namreč takoj dali ad acta. Naše krovne pa kakor minister Gregor, ne rečejo nič.