EVROSRAMOTA!!! (Italijanska PD in slovenska SD)

Rezultat iskanja slik za bandiera rossas su berlinoRezultat iskanja slik za partizanski spomeniki

Osvoboditev Berlina. Pred oskrunjenim spomenikom padlim.

Evropski parlament je z 535 glasovi za, 66 proti in 55 vzdržanimi odobril resolucijo, ki enači nacifašizem in komunizem in poziva evriopske države, naj odstranijo spomenike in simbole, ki spominjajo nanje.

 

{jcomments on}

 

Pri tem evroparlamentarci v duhu najbolj nesramnega zgodovinskega revizionizma pozabijo na špansko državljansko vojno, na partizane in antifašistični odpor. Pozabljajo celo, da so med vojno ZDA, Velika Britancija in ZSSR bili zavezniki in skupni zmagovalci.

Zanje obstaja samo pakt Molotov-Ribbentropp, s kaerim je SZ pridobila poldrugo leto časa, da se je pripravila na zmagovito vojno proti nacistom. Pred tem pa se je sama vojevala z Japonci v Mandžuriji in Mongoliji. Japonska pa je bila člen trojnega “jeklenega pakta” z Nemčijo in Italijo.

Za to svinjarijo so glasovali parlamentarci desnice in sredine, vključno s “socialisti in demokrati”, kar pomeni tudi italijansko PD.

Zakaj? Najbrž zato, ker bi radi pokrili svoje sramote, od napada na Jugoslavijo, podpore kosovskim narkoteroristom, tja do podpore ukrajinskim neonacističnim pučistom.Kakor vsi spreobrnjenci morajo na vsakem koraku dokazati, da so zvesti novi veri.

Med temi, ki so podprli sicer nesmiselno nekoristno reasolucijo, so tudi “manjšinski” evroposlanec Dorfmann, ki je bil izvoljen tudi s peščico slovenskih glasov. In Tajani, ki je v Bazovici vzklikal italijanski Istri in Dalmaciji. Ter skesani prenovitelj Pisapia, nesojeni boter zmerne levice…

Tudi nas čudi, da so za resolucijo glasovali vsi slovenski evroposlanci, z izjemo nekdanjega predsednika državnega zbora Brgleza. Skupaj z Janševci je glasovala tudi Tanja Fajon, ki se rada šopiri na partizanskih in drugih proslavah. Tudi te dni na Cerju, na manifestaciji za mir, kjer se je pohvalila s svojo podporo resoluciji o evropski zgodovini, ni pa ljudem, zbranim na shodu povedala, kaj v tej resoluciji piše. (Mimogrede, Tanja Fajon spada med slovenske socialne demokrate).


Naj bo jasno, da se ne damo. Komunisti smo ponosni, da je Evropa svobodna zaradi žrtev milijonov vojakov Rdeče armade in partizanov, od Francije do Italije in Balkana. Med njimi so bili naši predniki, ki jih častimo in bomo častili v naših vaseh, ker jih ne bomo odstranjevali, niti klestili rdeče zvezde na kamnu. Še naprej jih bomo branili pred fašističnimi skrunitelji.

Ker smo ponosni nanje in na komuniste, ki so ta odpor organizirali in vodili.

Evropski parlament, glasnik koristi velekapitala in bank, pa naj gre rakom žvižgat.

Vsa čast 66 komunistom in levičarjem, ki so glasovali proti resoluciji.

Gre navsezadnje za dokument, s katerim si lahko obrišemo zadnjico.