6.maja splošna stavka v Italiji!

Končno! Največji italijanski delavski sindikat, CGIL, je za 6.maj oklical poldnevno splošno stavko za pravico do dela po delovni pogodbi, do demokratičnega predstavništva na delovnem mestu, za več delovnih mest, predvsem za mlade in posledično krčenje pojava negotovega dela za omejen čas.

{jcomments on}

Splošno stavko že dalj časa zahtevajo kovinarji FIOM, ki poudarjajo tudi, da skušajo gospodarji s podporo vlade skrčiti pravice delavcev, da bi jim bili povsem podrejeni. Pri tem jim pomagata režimska sindikata Cisl in Uil.
Zapozneli sklep vodstva CGIL, ki je pod vplivom demokratske stranke, (kamor spadata tudi oba režimska sindikata) ni zadovoljil vseh delavcev, ki zahtevajo celodnevno splošno stavko in torej blokado vseh storitev, da bodo industrijci in vlada razumeli, da se z delavskim razredom ne smejo igrati.
Zato je cel niz strokovnih sindikatov, sicer članov CGIL, oklicalo za 6.maj celodnevno stavko. Med njimi so, kajpak, kovinarji, a tudi zidarji, šolniki vseh vrst in stopenj, javni uslužbenci, delavci prevoznih podjetij in zdravstva, RAI in podobno.
Komunisti soglašamo s spontanim podaljševanjem stavke, ki “reformističnim” voditeljem CGIL s Susanno Camusso na čelu dokazujejo, da je njihova pripravljenost k boju popolna in odločna.