Rdeče in črno v Trstu

Kaj se pravzaprav dogaja v Trstu? Zgledalo je, da je z zmago županskega kandidata Cosolinija zapihal nov veter. V resnici pa je to le varljivo slepilo. Demokrati so namreč izpeljali drzen manever, s katerim so iz upav izločili komuniste in Slovence, v zameno pa se dogovarjajo z Bandellijevimi somišljeniki, za katere bi stežka trdili, da niso fašisti. {jcomments on}

 

Tako je Cosolini v svoj odbor vključil Eleno Pellaschiar, novo odbornico za trgovino, ki izhaja iz Bandellijevega gibanja »Un’altra Trieste«. (Bandelli je, za bralce, ki niso Tržačani ali so še premladi, celo življenje prebil v MSI in AN, dokler se ni skregal z Menio, ki je šel s Finijem. Znan je po aferi s slovensko trobojnico v barkovljanski šoli).

Da gre za politično izbiro potrjuje tudi dejstvo, da se »democrats« v rajonskih svetih pogajajo z desničarji (FLI, UDC in Bandellijevo AT), da bi si zagotovili predsedniška mesta tudi tam, kjer so glasovi levičarjev odločilni.

Očitno postaja, da se »democrats« pripravljajo na kompromise s kliko, ki je doslej vladala v Trstu in zato ljubeznjivo gledajo na desno, na levo pa sploh nočejo pogledati. Slovenci in rdečkarji so bili dobri samo kot »darovalci glasov«, sedaj pa jih ne rabijo več.