V torek celodnevna splošna stavka proti krivičnemu vladnemu “manevru”!

V torek, 6.septembra je bila celodnevna splošna stavka proti »varčevalnemu« manevru Berlusconijeve vlade, zaradi katerega bo vsaka družina v Italiji v letu dni izgubila eno mesečno plačo, bogataši pa nič.

{jcomments on}

 

Splošno stavko je oklicala samo CGIL, medtem ko sta režimska sindikata CISL in UIL molčala, oziroma sodelovala z vlado. Resnici na ljubo pa se posamezni bazični odbori teh sindikatov pridružujejo stavki. Tako kovinarji iz Tržiča, javni uslužbenci, učitelji in drugi. Na zborovanjih se je udeležilo več kot milijon ljudi in vsi voditelji levice.

Tako ali drugače pa je to bila  prva in pomembna priložnost, da povemo Berlusconijevi vladi, da se nam gnusi njeno početje in da želimo, naj tokrat ceho za krizo plačajo tisti, ki so jo ustvarili in so doslej tudi največ žrli.

Demokratom, Italiji vrednot in drugim, ki sedijo v klopeh parlamentarne opozicije, pa naj bo splošna stavka tudi opomin, naj vodijo dosledno in osto opozicijo, da bo manever zavrnjen in da bo Berlusconijeva vlada dobila brco v rit.

To nedeljo so kovinarji FIOM CGIL priredili na Velikem trgu v Trstu (in tudi v drugih mestih) simbolično manifestacijo. Izobesili so stotine spodnjic in poudarili, da jim vlada jemlje prav vse…