Kod je hodil Cosolini?

Kje je bil tržaški župan Cosolini, ko je osem tisoč delavcev, upokojencev, žensk in mladih demonstriralo po mestu v sprevodu za splošno stavko CGIL proti vladnemu manevru?

 

{jcomments on} 

Kakor florentinski župan Renzi, je tudi Cosolini sklenil, da se sprevoda ne bo udeležil, ker stavke nista oklicala tudi režimska sindikata Cisl in Uil, čeprav so se je udeležili mnogi izmed njihovih članov. Dokazal je pač sprenevedanje »demokratov«, ki niso vedeli, kam bi se dali. V Rimu je tajnik Bersani šel v sprevodu, toda Veltroni in bivši demokristjani stavke niso odobravali. Neodločeni v vsem, tudi spričo zadnjih udarcev umirajoče Berlusconijeve vlade.

V Trstu so v sprevod šli deželna tajnica DS Serracchiani, pa tudi Tarcisio Barbo in marsikdo drug.

Upravičeno se je Zveza levice (SIK in SKP, povejmo za Primorski) vprašala, kje je bil župan in zakaj je zamudil priložnost, da bi korakal z ljudmi, ki so volili zanj in vanj upajo.

Cosolini, ki je očitno pod vplivom tržaških meščanskih in desničarskih krogov, se izgovarja, da so cilji stavkajočih tudi njegovi in da zanje tudi dela.

Bo že res, toda znano je, da se je nekaj tednov izmikal pozivom voditeljev CGIL na srečanje, da bi se pogovorili o vladnem varčevalnem manevru. Zakaj?