V Atenah preganjajo sindikaliste

24. novembra 2011 je grška policija aretirala Nikosa Photopoulosa, predsednika grškega sindikata energetike GENOP/DEI, skupaj z več kot ducat sindikalisti. Obravnava na sodišču bo 10. januarja 2012, kjer bodo sindikalisti soočeni z zaporno kaznijo do petih let.

{jcomments on}

In zakaj? Sindikalisti so tiste dni v novembru protestirali proti ukrepu uvajanja linearnega davka na nepremičnine, ki je enak za vse ne glede na premoženje in prihodke. A grška vlada je šla tukaj še naprej – novi davek je vezala na račun za elektriko, kar pomeni da so osebam, ki niso plačevale davka, preprosto – izklopili elektriko.

Prav zato je Photopoulos skupaj z ostalimi sindikalisti  21. novembra 2011 zasedel prostore informacijskega centra grškega javnega energetskega podjetja (DEI), od koder se dajejo ukazi za izklop elektrike.

Ukrep linearnega davka na nepremičnine, vezanega na plačilo elektrike, je zgolj eden izmed najnovejših vladnih »varčevalnih« ukrepov v Grčiji. Naslednji je ukinitev nacionalne minimalne plače in znižanje prispevkov za delodajalce.

Vzemite si trenutek in pošljite sporočilo grškemu predsedniku vlade v podporo kampanji grške sindikalne centrale GSEE, ki poziva k umiku obtožb proti sindikalistom.

TUKAJ pošlji sporočilo!

Hvala!