Splošna stavka proti ukinitvi 18.člena in svobodnemu odpuščanju z dela

Res ni treba veliko besed, saj vsi berejo časopise. Montijeva vlada je po nalogu ameriškega in evropskega velekapitala sklenila, da poleg pokojnin udari še po delavcih in sicer tako, da jim odvzame še zadnje jamstvo: člen 18 delavskega statuta proti krivičnim odpustom z dela.

{jcomments on}

Kot je rekel nek podjetnik v Turinu, je to kakor imeti nabito pištolo, ni treba da streljaš, ker se te bodo že bali vsi. In tako bodo predvsem mladi delavci sprejeli vsako ponižanje in nižje plače, samo da jih ne vržejo na cesto. Marchionne docet!Pravijo, da imajo v podjetjih že pripravljene sezname sindikalistov in levičarjev, da jih vržejo z dela z izgovorom, da je kriza in da so torej odpusti “gospodarsko utemeljeni”.

Trmasta Fornero in cinični Monti sta prisilila celo cincave demokrate, da sedaj napovedujejo parlamentarno bitko za spremembo „reforme delovnega trga“. Bomo videli. CGIL je že napovedala 16 ur stavke, konec maja tudi splošno stavko, medtem ko so stavke v podjetjih že sedaj skupne, čeprav Cisl in Uil formalno ne sodelujeta.

Komunisti poudarjamo, da smo z delavci in bomo sodili možnost volilnega povezovanja z levo sredino samo, če bo ta z bojem v parlamentu spremenila krivično delovno zakonodajo. Ker zdaj gre zares!