Dan državne sramote za Slovenijo

Janša in njegovo desničarsko krdelo ne morejo iz svoje kože. Tako so v nekaj dneh kar dvakrat udarili po slovenski preteklosti na način, ki bi se ga v Evropi sramovala tudi navadna desnica.


Slikano na Trubarjevo ulici, v Ljubljani.

{jcomments on}
Na proslavo 21-letnice slovenske državnosti, se pravi odcepitve od Jugoslavije, tokrat niso povabili borčevskih zastavonoš, češ da imajo rdeče partizanske zvezde. Pa tudi društva za negovanje tradicije Tigr-a niso povabili. Najbrž so tigrovci krivi, da so leta 1936 podpisali dogovor o akcijski enotnosti s KP Italije.
Vlada je tudi sklenila, da itak revne pokojnine Slovencem zniža za delež, ki ga prispeva država. Nekaterim bodo vzeli 20, drugim tudi 150 evrov na mesec. In kdo so ti “priviligirani”? Predvsem rudarji in bivši partizanski borci, kolikor jih je še med živimi.
Maščujejo se jim, ker bivšim domobrancem pokojnine ne morejo izplačati…
Lahko nas je prav sram take vlade in države, ki ne pozna svojih korenin.Lahko si postavimo tudi nekaj pikrih vprašanj. Kaj poreko tu pri nas, v zamejstvu, Janševi oboževalci, zbrani predvsem v “zbirni” SSk? 

Janševce motijo petokrake zvezde. Pozabljajo pa, da so bile povsod simbol antifašistične koalicije, saj so krasile tako ruske kot ameriške tanke.