Gorje partizanom v Sloveniji!

Ob pasivnosti “opozicije” Janševa vlada bije svojo vojno proti preživelim partizanom. Janša, ki zdaj poudarja, da je njegov oče bil na domobranski strani, se borcem NOB želi maščevati na vse mogoče načine.

{jcomments on}

Začelo se je s proslavo slovenske samostojnosti, s katere so zapodili praporščake NOB, češ da so nosili rdeče zvezde. Tudi napovedovalec jih je okrcal. Janša pa je izrazil obžalovanje, da je kot slavnostnega govornika pripustil predsednika države Danila Turka.

Potem je Janševa vlada sklenila zmanjšati pokojnine preživelim partizanskim borcem, preživelim iz nacističnih taborišč, preganjancem, miličnikom in državnikom, ki so služili v časih Jugoslavije. Borcem so pokojnine znižali tudi za četrtino in več. Ob molku vodje stranke upokojencev Desus, ki je itak Janšev pajdaš še iz časov nakupa spornih Patrii.

Končno se je vlada, oziroma njen obrambni minister, lotil preimenovanja vojašnic na Slovenskem, ki odslej ne bodo nosili imen po padlih borcih NOB, pač pa po padlih v osamosvojitveni vojni. Seveda ne vseh. Seveda ne bodo obeležili vojaka JLA, sodelavca slovenske teritorialne obrambe, ki so ga s helikopterjem polnim kruha sestrelili nad Ljubljano, da se je lahko Jelko Kacin petelinil pred novinarji, tedanji obrambni minister Janša pa veselil uspeha, ker je dvignil kakovostno raven vojne.

Tako bo, naprimer, vojašnica v Mostah pri Ljubljani, ki je doslej nosila ime komandanta slovenskih partizanov Franca Rozmana Staneta preimenovana po nekem Peperku, padlem v vojni za neodvisno Slovenijo. Ni pa Janševcem uspelo preimenovati vojašnice Janka Premrla Vojka v Ajdovščini, ker se je temu odločno uprl tamkajšnji župan.

Vsekakor lahko ugotovimo, da slovenska vlada gre na roko italijanskim fašistom in desničarjem, ki so v evroparlamentu dvignili (po branju protestov slovenskih demokratov) vprašanje Franca Rozmana Staneta na evrskih kovancih. Našla se je celo poslanka, ki je poldrugo leto pred koncem vojne padlega komandanta Staneta obtožila, da je pobijal Italijane v fojbah.  Slovenske sramote noče biti konca!