Državljanska revolucija edina novost letošnje volilne kampanje

S tiskovno konferenco v Vidmu je gibanje Državljanske revolucije (Ingroia) predstavilo kandidatne liste, za katere so aktivisti Italije vrednot, obeh komunističnih strank in Zelenih zbrali več kot 2 tisoč podpisov.

{jcomments on}

Liste Državljanske revolucije, so poudarili v svojih posegih kandidati, so edina prava novost letošnje volilne kampanje, so izraz enotnosti levih sil in odražajo pisano družbeno stvarnost in pluralizem interesov, ki so jih desnica in tehnična vlada močno prizadeli. Državljanska revolucija je zato edina leva opozicija neoliberistični politiki, ki je zahodni svet spravila na rob prepada, obenem pa alternativa, ki ponuja program spoštovanja pravic delavcev in državljanov, nasprotuje politiki rezov in podražitev, kakor tudi „evropskim“ pravilom glede davčne in proračunske politike. Italija potrebuje tudi moralni preporod v politiki in oster boj proti korupciji in mafiji.

Glede odnosov z Demokratsko stranko so pobudniki liste poudarili, da se le-ta pajdaši z Montijevimi sredinci (v naši deželi tja spada tudi Menia), ni pa dovzetna za dialog z levico.

Kljub temu pa je Državljanska revolucija v naši deželi odprta dialogu z levo sredino, čeprav ne soglaša z njeno podporo hitri železnici in orjaškemu elektrovodu. Potrebno je uskladiti programska izhodišča, sicer iz te moke ne bo kruha.

V prihodnjih dneh bo Državljanska revolucija predstavila svoje liste tudi po posameznih pokrajinah naše dežele.