Na pragu “tretje republike” PD oblikuje konservativni blok

Kaj se dogaja v Rimu , vemo. PD je prevarala svoje volilce, katerim je obljubljala vlado brez Berlusconija in se mu predala. Grillu je prepustila opozicijo, vendar računa na dogovor z desnico tudi za spremembo ustave in prehod v tretjo, predsedniško republiko.

{jcomments on}

 

Kajti jasno postaja, da je PD sklenila zasuk na desno, ker je njen cilj oblikovati močan konzervativni režim brez levice, kateremu bi Berlusconi prej ali slej predsedoval s Kvirinala, medtem ko bi „democrats“ sedeli v Palači Chigi. Nezgodovinski kompromis na koži ljudstva in delovnih ljudi, po godu evropski trojki in bankam, posebno še sedaj, ko je Montiju spodletelo.

Zgodbo, kako so ponovno izvolili Napolitana, poznamo. PD je požgala Prodija in Stefana Rodota’, da se je le sporazumela z desnico, kajti tam bije njeno srce. Ostali, navidezni naprednjaki, so se že upognili in obljubili zvestobo. Redki disidenti bodo le alibi za svinjarije, ki jih bo delala vlada Enrica Lette, nečaka najtesnejšega Berlusconijevega sodelavca Giannija Lette.

Kaj si lahko manjšinci pričakujemo, lahko samo slutimo, a za uradna trobila in izvoljene predstavnike teh slutenj ni. Kvečjemu nam bodo sedaj prodajali naklonjenost nove deželne vlade Debore Serracchiani.