Io sto con Emergency. Podpiši tudi ti!

    Združenje Emergency  je ustanovil leta 1994 v Milanu kirurg Gino Strada s pred nedavnim umrlo ženo Tereso Sarti z namenom, da nudi brezplačno pomoč vsem žrtvam vojn, protipehotnih min in revščine. Med žrtvami enih in drugih strani (brez razlik) je največ civilistov, med civilisti pa je v Afganistanu štirideset odstotkov otrok. O tej manj demokratski plati vojne so redno pričevali in pisali nekateri od aretirancev in verjetno so bili prav zaradi tega aretirani. Vse pa zgleda, da je zavezniški načrt  bolj širokopotezen. Oboroženi apostoli  civilizacije Nato-Isah se namreč pripravljajo na pospešitev “operacije Moštakar”, ki so jo sprožili  meseca februarja in zaradi katere je že prišlo do napetosti med Ginom Strado in zavezniškimi vojaki, ko so (vojaki seveda) preprečili ranjencem zdravljenje v Emergencyjevi bolnišnici,  prav zato pa se hočejo predhodno  znebiti vseh nezaželjenih prič načrtovanega “čiščenja terena”, kar zdravniki Emergency nesporno so.  

    Združenje živi  od donacij in prispevkov številnih italijanskih sovražnikov vojne, ki ji s “petimi tisočinkami” davka Irpef kot priznani dobrodelni organizaciji in neprofitni ustanovi dejansko omogočijo, da uspešno in kakovostno danes deluje v Afganistanu, Kambodži, Iraku, Srednjeafriški republiki, Sierri leone, Sudanu in Italiji. Samo v Afganistanu je Emergency od decembra 1999 zdravila skoro dva milijona in pol ljudi.

    Kogar niso še uspeli prepričati, da nekje tam daleč bolj potrebujejo naše bombe kot pa naše zdravnike, naj podpre akcijo “Io sto con Emergency” na spletu  http://www.emergency.it/appello/form.php?ln=It Do sedaj je Emergency prejel okrog 250.000 solidarnostnih izjav. Med drugimi jo v teh hudih in morda odločilnih trenutkih za njen obstoj podpirajo Maurizio Costanzo, Enrico Mentana, Marco Travaglio, Nichi Vendola, nekdanji general na Kosovu Fabio Mini, Združena levica, Mannoia, Gassman, Jervolinova, Ricki Gianco…..   V soboto ob 15. uri prireja Emergency manifestacijo na Trgu Navona v Rimu

    Človekoljubnemu združenju pa danes bolj kot kdaj prej lahko izkažemo svojo konkretnejšo hvaležnost za njeno izjemno pričevanje o grozotah vojne tudi tako, da ji ob davčni prijavi oddamo pet tisočink davka!