Izraelski pokol pacifistov pred obalo Gaze je zločin, ki ga mora svet obsoditi!

Izraelska vojska je minulo noč med nedeljo in ponedeljkom napadla ob obalah Gaze ladje s pacifisti, ki so palestinskemu prebivalstvu Gaze vozili humanitarno pomoč. Izraelski vojaki so na ladji turških pacifistov pobili od 15 do 19 ljudi. Med njimi, tako se zdi, tudi duhovnega voditelja izraelskih Arabcev.

 

{jcomments on}

Pokol pacifistov bi moral obsoditi ves omikan svet, v resnici pa se je pričel ples hinavcev. Izaelska vlada je “obžalovala” dogodke ob obalah Gaze in trdi, da so se izraelski vojaki samo branili pred napadom pacifistov. Italijanski zunanji minister Frattini je zadovoljen, ker med žrtvami ni Italijanov. Turčija pa je izjavila, da bo pokol imel hude posledice. Iranski predsednik Ahmadinedžad je označil početje Izraela kot “nečloveško”. 

Mi lahko samo ponovimo, da se izraelske oblasti zaman skrivajo pod krinko potomcrev Judov, ki so bili pokončani v nacističnih taboriščih. Ta alibi ne drži. Judovske žrtve holokavsta nimajo nič opravka z zločinci, ki sedaj vodijo izraelsko državo z metodami, ki spominjajo na rasistično Južno Afriko ali še hujše. 

Žal pa bo Izrael prepotentno pobijal vse, ki se mu zljubi, ker ima za seboj ZDA, pa naj jih vodi Bush ali Obama. In ker EU molči. 

Svetovna javnost bi morala Izrael osamiti, obsoditi in bojkotirati, dokler ne zapusti z vojno zasedena palestinska ozemlja in dopusti uresničitev palestinske države. Zid, ki ga je Izrael zgradil in s tem razširil svoje meje na Palestino, je bolj sramoten kot tisti v Berlinu. A ga nihče ne obsodi. 

Naj se sliši solidarnost vsega sveta z družinami pobitih pacifistov.