Tudi ta konec tedna Rdeči praznik pri Sv.Sergiju

   Vljudskem domu Palmiro Togliatti v tržaškem naselju Sv. Sergija se je prejšnmji konec tedna pričel “Rdeči praznik”, ki ga prireja Zveza levice med SKP in SIK.

 

{jcomments on}

V petek je bila na sporedu okrogla miza o razmerah v FIAT-u in Crveni Zastavi. Sodelovali so srbski sindikalni delavci Rajka Veljovićn Zoran Mihajlović, predstavnik tržaške civilne družbe Vlaic, pokrajinski tajnik kovinarjev FIOM Borini in Francesca Scarpato. Zvečer je bil rock koncert, ki je na praznik privabil veliko število mladih. 

Soboto je praznik pokvarilo vreme, zato pa se je precejšnje število ljudi zbralo v nedeljo, ko so spregovorili glasnik Zveze levice sen. Cesare Salvi ter pokrajinska tajnika SIK Giuliana Zagabria in SKP Iztok Furlanič. Salvi je še posebej poudaril nujnost najširšega demokratičnega zavezništva, da se zapodi Berlusconija in njegovo kliko. Levica potrebuje entotnost po zgledu nemške Die Linke in v ta namen bo Zveza levice imela jeseni svoj kongres, na katerem bo nastopil tudi idejni vodja nemške levice Oskar afontaine. 

Rdeči praznik  se nadaljuje ta konec tedna. V petek zvečer (ob 18.30) bosta o okoljskih problemih in zaščiti prirode spregovorila Nicola Atalm, član vsedržavnega sveta ZL in Lino Santoro (SKP Trst). 

V soboto 4.septembra bo javno srečanje z izvoljenimi predstavniki v krajevnih skupščinah. Na dnevnem redu bodo upravne volitve prihodnje leto (pokrajina in občina Trst, Milje in najbrž tudi Devin Nabrežina). 

V nedeljo 5.9 se praznik zaključi. Popoldne, ob 17. uri bo srečanje s tajnikom SKP Paolom Ferrerom. Pozdravil bo tudi sen. Stojan Spetič. 

(Ljudski dom P.Togliatti v ul. di Peco ima obsežno parkirišče, sicer pa je dosegljiv z avtobusi št.21 in 48.