Kdo neti zdrahe v Tržiču

Tržič je pomembno industrijsko mestece, kjer živijo tudi Slovenci. Zato mu upravičeno posvečamo pozornost.
Doslej so mestu vladali levosredinski župani, zadnji je bil Pizzolito. Njegova namestnica je bila Silvia Altran, ki se je izkazala kot dobra upraviteljica. Do Slovencev in njihovih pričakovanj je imela velik posluh.
Zato je tudi logično in normalno, da so se stranke leve sredine soglasno dogovorile, da bo na pomladanskih volitvah skupni županski kandidat prav ona.

{jcomments on}

Uprla se je Vendolova SEL/LES, ki je prav te dni dobila tudi slovensko koordinacijo, na goriškem Maria Lavrenčiča.
V Tržiču bo SEL/LES šla na volitve sama, izven koalicije, ker ji niso ugodili, ko je na ves glas zahtevala primarne volitve.
To SEL dela povsod, včasih tudi s smešnimi rezultati, kot je bilo v Trstu, kjer ni našla svojega kandidata (vsi so ponujeno kandidaturo zavrnili), da bi pa podprla skupnega levičarskega kandidata Andolino, ni bilo mogoče, saj SEL podpira samo svoje kandidate. Le-ti po Italiji zmagujejo, ko jih podpre ostala levica, toda oni smisla za enotnost ne poznajo, če ni enostranski.
Tako v Tržiču leva sredina tvega poraz in zmago desne sredine, če se SEL/LES ne premisli in vstopi v koalicijo z ostalimi naprednimi in demokratičnimi strankami.
Res je strankarski egoizem slaba popotnica, tudi na začetku poti.