Car, poroka in PD.

Rezultat iskanja slik za putin na vršiču

Prrejšnjo soboto je ruski predsednik Vladimir V. Putin obiskal Slovenijo in se na Vršiču poklonil ruskim ujetnikom, ki so umrli med  prisilnim delom v času prve svetovne vojne, kjer so jim sotrpini zgradili kapelico, in nato na ljubljanskih žalah, sovjetskim vojakom, skoraj tritisoč jih je bilo, ki so padli v naših krajih med drugo svetovno vojno.

{jcomments on}

 

Na Vršič , v Ljubljano in na pogovore na Brdo ga je povabil slovenski predsednik Borut Pahor, ki upa, da bo posrednik med Rusi in Zahodom, medtem ko je Putin javno izrazil željo, da bi s Slovenijo obnovil gospodarske odnose, oživil projekt plinovoda Južni tok in še marsikaj drugega, predvsem pa je v svojem nagovoru (v neposrednem televizijskem prenosu) posvaril pred potvarjanjem zgodovine.

 

Časopis, ki izhaja v Trstu kot naslednik Pasrtizanskega dnevnika, je dogodku v soboto posvetil nekaj vrstic z naslovčkom na enem stolpcu, na notranjih straneh. V nedeljo pa je dogodku vsekakor dal manj poudarka kot… poroki tržaškega župana, desničarja Roberta Di Piazze, kjer je bil nič manj kot dnevnikov posebni poročevalec. Ki ga, seveda, na Vršiču in Ljubljani ni bilo, ker…imajo siolidarnostne pogodbe, prisilne dopuste, krizo, premalo ljudi in pomanjkanje državnih in deželnih prispevkov.

Prilizovanje županu ima svoj smisel, zmanjševanje pomena Putinovega obiska pa lahko razumemo samo kot bojazen, da bi vladna stranka kritizirala dnevnikovo zunanjepolitično odmikanje od “atlantske” pravovernosti, ki Rusijo satanizira in zvija nos tudi pred Pahorjevo samostojno držo.

Vse v pričakovanju tisičkrat obljubljene reforme sistema financiranja dnevnikov, s katero PD že leta izsiljuje PD.