Quod licet Jovi non licet bovi.

 

Rezultat iskanja slik za stefano ukmar pavsic bandelj

Kaj se dogaja? SSO in SKGZ ostro in javno kritizirata deželnega svetnika PD Stefana Ukmarja. Spor seveda ni ideološkega značaja, pač pa zadeva razdelitev državnih prispevkov raznim manjšinskim organizacijam. Ukmar, ki je že pred nekaj meseci grobo napadel krovne organizacije in se obnašal, kakor tisti, ki kolne sredi cerkve med mašo, se je namreč javno pohvalil in poudaril svoje domnevne zasluge za to, da so manjšinske organizacije prejele z zakonom določene prispevke.

 

{jcomments on}

 

Če bi to naredil z letakom, razdeljenim po Proseku in Kontovelu, kjer so domače organizacije dobile kar izdatne (in zaslužene) prispevke, bi najbrž šla zadeva mimo. Toda sluteč skorajšnjo volilno kampanjo za nov deželni zbor je Ukmar sklenil, da takoj prične s samohvalo.

Pri tem pa je pozabil pravila lepega vedenja, ki določajo, da je treba vse zasluge za državne prispevke (ki so se pričeli z zakonom za mejna področja iz leta 1991) pripisati Tamari Blažini in demokratski stranki. Ukmar pač ne ve, da je treba ženskam odpreti vrata in dati prednost. Pohvalil se je sam in si nakopal sveto jezo krovnih.

Le-te so mu začele brati levite in ga spomnile, da je deželni sklad za manjšino že več let prazen in da dežela deli samo denar, ki ga prejme iz Rima. Pozabljajo pa povedati, da za to ni kriv samo Ukmar, pač pa tudi in predvsem predsednica Debora Serracchiani in vedno hvaljeni odbornik za kulturo Torrenti.

Kaj pa podpredsednik deželnega sveta Igor Gabrovec (Ssk)? Oh, kakor minister Gregor ne reče nič…