8.marec brez mimoz in slačifantov

Rezultat iskanja slik za 8 marzo 2017

Ne mimoze, niti fešte s slačifanti. 8.marec je dan boja za žensko enakopravnost v družini in na delu, v družbi in politiki. Je boj proti izkoriščanju in diskriminacijam. Je dan solidarnosti med moškimi in ženskami, ki mislijo napredno in želijo spremeniti to krivično družbo.

 

{jcomments on}

 

 

Statistike pravijo, da je v Italiji čedalje manj otrok. Pa ne zaradi ženske svobode, pač pa zato, ker ni pravega in stalnega dela, pa je čedalje težje ustvariti družino in najeti posojilo za stanovanje. Tudi ni pravih storitev za otroke: jasli, vrtci, oskrba, varuštvo…

Ženske v Italiji ubijajo. Femminicidio, pravijo pojavu, ko moški ubijajo ženske, ker menijo, da so njihova last. V dveh mesecih jih je bilo ubitih že 119!(Na sliki)

V državah tretjega sveta je še hujše. Tudi veroizpovedi igrajo svojo vlogo pri vsem tem. Da o vojnah ne govorimo.

Malomeščanski feminizem se omejuje zgolj na privatno sfero svoboščin, ki jih seveda ne gre zanemarjati, poudariti pa je treba tudi pomen socialne svobode, se pravi osvobajanja ženske od potreb in stisk zaradi pomanjkanja dela in preobremenjenosti, ki jo vsiljujejo še vedno patriarhalni odnosi.

Zato bučno proslavljanje nadomešča letos svetovna ženska stavka, ki želi opozoriti na vse to.

Živel 8.marec, dan boja za osvoboditev ženske, za enakopravnost vseh delovnih ljudi!