KPRF o korupciji v Rusiji

КПРФ Logo.svgRezultat iskanja slik za zjuganov gennadij

(Piše predsednik CK KPRF Gennadij A. Zjuganov)

Konec marca in prve dni aprila so v nekaterih ruskih mestih potekale manifestacije protesta proti korupciji, ki je pošatna pojava, ki razjeda našo državo in zaskrbljuje celotno družbo. Vsem je jasno, da se moramo odločno boriti proti korupciji in krajam. Vendar je tudi potrebno, da razumemo, kaj stoji za pobudami enega izmed organizatorjev teh demonstracij, gospoda Navalnija.

 

{jcomments on}

 

Morda je prav, da se spomnimo, kako so prav s pretvezo boja proti korupciji in birokraciji prišli na oblast B. Jelcin in njegovi pajdaši, ki so izropali in osramotili ruski narod. Enako v Ukrajini, kjer so Porošenko in nasledniki Bandere (ukrajinskega kvizlinga nacistov, op.ured.) na valu ljudskega protesta spremenili bratsko republiko v Klondike osebnega bogatenja.

Gospod Navalnij je „politični produkt“ ameriških laboratorijev v predvidevanju prihodnjega pogroma v Rusiji. Že dalj časa kaže veliko spretnosti v svojih provokacijah. V tem spominja na mladega Jelcina, le da ne pije. Spomnite se, kako je Jelcin kričal v nacionalnih republikah ruske federacije: „Vzemite si več suverenosti, kolikor je lahko požrete!“ In je Rusija krvavela. Navalnij gre še dlje, saj isto ponuja mestom in okrajem, saj zbira v svoji zločinski dejavnosti predvsem nezrelo mladino.

Ta „opozicijonalec“računa predvsem na prozahodno strujo ruske vrhuške. Kako naj si sicer razložimo, da ostaja prej ko slej nekaznovan, medtem ko je veliko naših aktivistrov in domoljubov nenehno predmet pregona oblasti in so marsikdaj tudi za rešetkami? Povsem jasno je, da raziskovalno gradivo, ki naj bi ga zbral ta „branitelj človekovih pravic“, ne morejo biti zgolj rezultat dela gospoda Navalnija in njegovih najožjih sodelavcev. Nobeega dvoma ni, da dejanja gospoda Navalnija spadajo v okvir nenehnega spopad, ki poteka za kulisami, v višjih nadstropjih palač oblasti.

Obenem pa reakcija zahodnih politikov in občil priča o tem, da ima gospod Navalnij polno podporo sil, ki jim gre za destabilizacijo Rusije. Zato tega gospoda prikazujejo kot glavnega borca porti korupciji. V resnici pa je le orožje v boju proti Rusiji.

Ni brez pomena dejstvo, da o dolgoletnem boju glavne opozicijske sile, Komunistične partije ruske federacije – nameroma molčijo. Prav KPRF je zahtevala svoj čas odslovitev Borisa Jelcina zaradi njegovih zločinskih dejanj, posebno še zaradi korupcije. Mi smo zahtevali preiskavo o dejavnosti podjetja Rosnano gospoda Čubajsa, prav tako smo zahtevali pregon bivšega obrambnega ministra Serdjukova, ki je bil prav tako vpleten v raznolike korupcijske afere in škandale. KPRF je edina stranka, ki zahteva uveljavitev 20. člena konvencije OZN proti korupciji, ki uvaja pojem „nezakonitega bogatenja“ , ki se kaznuje z zaplembo premoženja.

Po našem je prav vlada, s svojo ekonomsko in finančno politiko, ustvarila pogoje za rast protestnih manifestacij. Vrh ruske federacije namenoma prezira načela družbene pravičnosti in skuša s silo zadušiti ljudske proteste. Državljani so namreč razumeli, da jih bodo poslušali samo, če gredo na ulico.

Prozahodna opozicija predlaga zdravljenje simptomov, ne pa vzrokov bolezni. Skratka, skuša samo polepšati obraz roparskega kapitalizma v Rusiji, medtem ko je treba tvore izžgati in odstraniti. Gospodu Navalniju se ne gabijo predlogi ekonomistov blizu oblastem, ki je njihov cilj le razgrabiti rusko industrijo in oropati ljudstvo.

Skratka, ta opozicijonalec je v resnici meso in kri oligarhije, ki se je polastila oblasti leta 1991. Ne zahteva spremembe smeri, ki je pahnila v revščino milijone naših sodržavljanov. On želi samo, da se ljudstvo oropa „po zahodno“, se pravi na bolj „omikan“ način. V Jekaterinburgu ta „branilec človekovih pravic“ ne osporava gnile rusofobije, ki se rojeva v Jelcinovem domačem dvorišču in se kot rakasta rana širi po vsej državi.

Temu prijatelju Zahoda ne smemo dovoliti, da bi prevzel glavno vlogo v boju proti korupciji. Prav KPRF že dolgo in z vso silo vodi boj za korenito spremembo družbene in gospodarske politike v državi v korist široke večine prebivalstva, ne pa skupinice oligarhov.

Na zadnjem plenumu CK smo zelo ostro obsodili nevarno združevanje med oligarhom podrejenim meščanstvom, protisovjetskimi pobudami Žirinovskega in liberalni rusofobiji. To je eksplozivna zmes, ki lahko pahne državo v val nasilja. Zato poudarjamo enovitost razrednega boja z bojem tza narodno osvoboditev.

8.aprila bo po vsej Rusiji dan protestov proti vladni ekonomski politiki in podrejenosti krajevnih oblasti. Vse državljane in domoljubne sile vaimo, naj podprejo zahtevo o spremembi družbenogospodarske politike.

KPRF nasprotuje korupciji in nebogljivosti sedanje vlade. S svojimi zavezniki predlagamo program sprememb, ki so lahko tudi temelj za novo vlado narodnega zaupanja. V tej vladi naj sedijo kompetentne osebnosti, strokovnjaki in poštenjaki. Samo tako bomo lahko premagali korupcijo in rešili Rusijo iz degeneracije in nereda, da se bo prerodila kot resnična velesila.