BLOB: Začela se je volilna kampanja…

 

Rezultat iskanja slik za cure dentistiche

Slovenski volilci nam ne sledijo več

Intervju s poslanko Tamaro Blažino, PD 10.julija. Več v tiskani izdaji… Vendar v torek PD intervjuja ni objavil. Je preveč kritičen? Kdo se je premislil? Ali pa je bila samo “prostorska stiska”?

Zobozdravstvo za vse

Prva stran PD je posvečena vesti, ki jo je tržaški italijanski dnevnik objavil že pred meseci, tokrat pa jo ponavljata oba z napovedjo o brezplačnih zobozdravniških storitvah.

{jcomments on}

 

Za vse? Kje pa. V FJK živi preko milijon oseb, brezplačne zobozdravniške storitve pa so namenjene kvečjemu 30-40 tisoč revnejšim, saj morajo zaslužiti njihove družine (Isee) manj kot 15 tisoč evrov letno. Da o čakalnih dobah sploh ne govorimo.Drugi pa bodo raje šli k zobozdravniku kar čez mejo, v Slovenijo ali na Hrvatsko.

Kraus: Nujni jasni zakoni in pravila igre

No, pa smo tam. Kako to, da bivši občinski odbornik Edi Kraus, sicers podjetnik v ljubljani, govori o zakonih in pravilih igre? Morda zato, ker ga v Demokratski stranki omenjajo kot možnega kandidata na parlamentarnih ali deželnih volitvah (Ukmar permettendo)…

 

Še letos brez sprememb

Deželni odbornik Torrenti, iz kategorije VPS (Veliki prijatelj Slovencev) trdi, da bodo letos denarne prispevke slovenskim organizacijam in ustanovam razdelili po starem. Nova metoda pa bo prišla v veljavo prihodnje leto. Seveda, če bo Potočnik še vedno odbornik… Kajti PD izgublja na vseh volitvah in malo je verjetnosti, da bosta s Serracchianijevo spet v sedlu. Debora sicers že kupuje listek za Rim.

 

Naš komentar: Primorski najbrž upa, da bo z volilnim golažem za PD vendar dobil obljubljene prispevke, ki naj rešijo njegov položaj. Fantje, dprite malo oči…