Blob: Kdo bo kriv, če Almirante dobi ulico v Trstu, maščevanje Ane Frank

Deželni svetnik PD Stefano Ukmar trdi, da je za Almirantejevo ulico v Trstu kriv Iztok Furlanič, skupaj z bivšim sindikalistom Sossijem, ker nista glasovala za županskega kandidata Cosolinija. Ki je zgubil zaradi teh glasov, ki so umanjkali…

 

{jcomments on}

 

 

Mi pa smo mislili, da je PD v Trstu izgubila volitve zaradi svoje arogance in politične linije spogledovanja z desnico, o čemer priča tudi gonja proti Furlaniču, krivem, ker je trdil, da so Trst osvobodili partizani.

Sicer pa bi nam moral Ukmar pojasniti, kako to, da je PD izgubila volitve tudi v Tržiću, kjer jo je Furlaničeva stranka podpirala, da o Nabrežini ne govorimo. V katerem grmu tiči zajec?

PD raje išče spor na levici, kakor da bi spodbudila enoten nastop protifašističnih sil.

 

Žreb je določil, da bo sedež Evropske agencije za zdravila v Amsterdamu in ne v  Milanu. Po izločitvi nogometne reprezentance s svetovnega prvenstva v Rusiji je to nov udarec za ugled in ponos Italije, posebno še, ker bo na ta račun izgubila za več milijard evrov posla in vsaj tisoč novih delovnih mest.

——-

Bogve, ali ni to moralno maščevanje Ane Frank, ki so jo navijači Lazia na majicah upodobili z namenom, da tekmecem privoščijo enako smrt v plinski celici. Takrat se je izkazalo, da večina mlasdih sploh ne ve, kdo je bila Ana Frank. V Trstu pa se nanjo igotovo požvižgajo, če pomislimo, da je občinska uprava sklen ila odpovedati pokroviteljstvo romanju srednješolcev v Auschwitz in ga nadomestiti z romanjem na fojbe in kak bližnji lager (ne Rižarne, je preblizu, bi rekla kameradka Brandi).

Bogve, če je tudio za to kriv Furlanič???