Desnica osvojila Furlanijo Julijsko krajino

Rezultat iskanja slik za friuli venezia giuliaRezultat iskanja slik za fedriga

Po pričakovanju. Furlanijo Julijsko krajino bo odslej vodila desnica s predsednikom Fedrigo. Polovica volilcev pa sploh ni volila. Lahko rečemo, da je to rezultat arogantnega vladanja PD in njene predsednice Debore Serracchiani, ki je pravočasno odletela v Rim.

 

{jcomments on}

 

 

Kot vse kaže, bosta v novem deželnem svetu dva Slovenca: Igor Gabrovec, že tretji mandat svetovalec Ssk in pa Danilo Slokar, za Ligo, torej v vladajoči večini. Stefano Ukmar je baje pogorel, kakor je pogorela njegova PD.

Tudi zahvaljujoč se volilnemu zakonu s previsokim vstopnim pragom in blaznim številom zahtevanih podpisov levice tudi tokrat ne bo v tem sicer pomembnem zakonodajnem organu.

Levičarji, predvsem pa komunisti, bi se morali resno zamisliti o nadaljnjem nastopanju in dejavnosti v družbi, ki se je za polovico umaknila od aktivne politike. Tu, med razočaranimi volilci, je njen teren.

Za listo Open lahko samo rečemo, da plačuje zavezništvo s PD.

Kaj bo sedaj slovenska manjšina? Bržkone bo morala vijugati med desnico in “levosredinsko” opozicijo. Gibanje 5 zvezd pa je zaradi zmedene vsedržavne politike in pretiranih laži razočaralo volilce, ki so ga bridko kaznovali.