Franco Juri o Stresu in Zaresu

Izjave Ljubljanskega nadškofa msgr. dr.Antona Stresa oziroma njegov neposreden poziv k predčasnim volitvam in k referendumu proti družinskemu zakoniku so očitno še en dokaz, da se najvišja hierahija RKC aktivno vključuje v pregreto poletno politično življenje Slovenije in da je začela hrupen pohod na oblast.

{jcomments on}

 

Nadškof je tudi enakopraven državljan in ima pravico do lastnega mnenja, tudi političnega. Vendar njegove besede tokrat presegajo prag običajnega izražanja stališč in zvenijo kot politični poziv k temeljitim spremembam sedaj (še) sekularne države.

Slovenski cerkveni vrh sicer slovi po političnemu angažiranju in kot trden zaveznik najbolj konzervativne desnice, od bankrota družb vezanih na Mariborsko nadškofijo, pa tudi kot akter neodgovornega gospodarjenja, ki je dejansko sokriv za slabo finančno stanje v državi. Sedaj vemo tudi kdo stoji za kampanijo proti družinskemu zakoniku in sekularni državi.>

Poziv nadškofa bo verjetno prebudil marsikoga v naši državi. Tudi če naša stranka (Zares) zapušča vlado in koalicijo, to še ne pomeni, da ne bomo vztrajali, skupaj z drugimi naprednimi strankami, na braniku človekovih pravic, pravic otrok, enakosti, svobodne misli. družbenega napredka in ločitve cerkve od države.

Franco Juri

vodja poslanske skupine Zares